Nane – Limon Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

0
1227

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte insanların en fazla karşı karşıya kaldıkları şeylerin başında soğuk algınlığı geliyor. Birçok kişi bu konuda ilaçlardan medet ummayı tercih etseler de günümüzde dahi nane-limon ikilisinden vazgeçmeyen insanlar bulunmakta. Çok eski dönemlerden itibaren nane-limon kaynatılmasının sonrasında birçok farklı hastalığa şifa bulunulduğu düşünülmektedir. Üstelik bu çayı yapmak hiç olmadığı kadar kolay. Yaprakları ile birlikte olacak şekilde 3 taze nane sapı çok iyi bir şekilde yıkandıktan sonra parçalanalarak ya da 3 tatlı kaşığı kuru nane bir çaydanlığın ya da cezvenin içerisine konulur. Ardından da üzerine 2 su bardağı içme suyu ilave edilir.

Orta ateşin üzerine koyulan cezve, bir taşım kaynatılır. Nanenin kendine özgü olan aromasını suya iyice bırakmasının ardından da bardağın içerisine nane çayı süzgeçten süzülerek dökülür. Bunun üzerine ise arzuya bağlı olarak ya yarım limon dilimlenebilir ya da suyu sıkılarak nane çayının içerisine eklenir. Bu çayın içerisine kesinlikle şeker katılmaması gerekiyor. Ancak tadı kişiye çok acı ya da ekşi geliyorsa bir tatlı kaşığı bal çayın içerisine eklenebilir. Nane-limon çayının çok aşırı derecede kaynar olmadan yalnızca sıcak bir şekilde içilmesi önemlidir. Bu çayın en fazla bilinen özelliklerinin başında soğuk algınlığı ve mide üşütmeleri gelmekte. Çünkü nane, sindirimi kolaylaştırma özelliğine sahip bir bitkidir.

Bundan dolayı da nane-limon çayı mide bulantısını ve krampları alarak kişiyi rahatlatacaktır. Soğuk algınlığının sonrasında ya da nezle olmasının ardından bu çay içildiği takdirde geniz açılacak ve çayın içerisindeki limon ile birleştirildiği zaman bağışıklık sistemi harekete geçirildikten sonra hastalığın etkileri hafifletilmiş olacaktır. Çaydan yüzde yüz etki alınmak istendiği zaman bunun için çayın hazırlandıktan sonra hemen tüketilmesi gerekiyor. Bekletilmesi ya da tekrardan ısıtılması sonrasında istenilen etki elde edilemeyecektir. Bununla birlikte baş ve boğaz ağrıları, grip ve nezle gibi hastalıkların etkilerini azaltmak adına nane-limon kullanılmaktadır. Ayrıca nane-limon çayı yalnızca hastalıkların ortaya çıkması sonrasında tüketilmiyor. Bunun yanı sıra kişiler istedikleri her zaman çok kolay bir şekilde hazırlanabilerek tüketilebilmektedir.

Önceki İçerikİnsan Gözü Kaç Megapikseldir?
Sonraki İçerikYer Elmasının Faydaları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz