Msvcp140.dll hatası çözümü nedir

1
382

Msvcp140.dll hatası gibi hatalarla hemen hemen artık her bilgisayar kullanıcısı karşılaşıyor. Özellikle oyun oynayanlar için daha çok Msvcp140.dll hatası çıkıyor diyebiliriz. Bu yazımızda sizler için Msvcp140.dll hatası nedir, Msvcp140.dll hatası çözümü nedir nasıl çözülür onu anlatmak istiyoruz. Diğer bir adı ile Msvcp140.dll missing hatası olarak karşınıza gelen bu uyarı için nasıl güvenilir Msvcp140.dll dosyası indirilir yada nereden indirmeniz gerektiğiniz anlatmak istiyoruz. Fakat daha önce DLL dosyası nedir onu anlatmak istiyoruz. DLL dosyası ingilizce adı olarak “Dynamic Link Libraries” olan ve Türkçe olarak “Dinamik Bağlantı Kütüphanesi” diyebiliriz. Bu dosyalar bilgisayarımıza farklı programlar için benzer işlemler yapan kaynak dosyalarıdır diyebiliriz.

Msvcp140.dll hatası nedir? – Neden olur?
Msvcp140.dll hatası zaman zaman karşınıza çıka ve her zaman çıkacak bir hatadır. Genel olarak kullanıcıların Msvcp140.dll hatası ile karşılaştırığı yerler online oyunlarda yada yardımcı bir program açmaya çalıştığı zaman karşılarına çıkmaktadır. Msvcp140.dll hatası yada benzeri bir hata karşınıza geldiği zaman dosyanın kaybolduğu, bozulduğu ya da düzgün çalışmadığı anlamına gelir. Msvcp140.dll hatasından kurtulmak istiyorsanız gerekli dosyayı yüklemeniz yada onarmanız gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızda, Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 yüklü değilse, msvcp140.dll dosyası ile iletişime geçen hiçbir oyun ya da program çalışmayacaktır. Peki bu hata nasıl giderilir yani Msvcp140.dll hatasını nasıl çözebiliriz onu görelim..

Msvcp140.dll indir 32 – 64 bit
Bu dosya için Msvcp140.dll dosyasını indirerek gereken yere kopyalarsanız hata ortadan kalkacaktır. Msvcp140.dll dosyası hatası için ilk olarak güvenilir sitelerden bu dosyaları indirmeniz gerekmektedir. Bu işlem için manuel olarak program kullanmadan indirerek gereken yere atılarak işlem tamamlanabilir. Bu tarz DLL dosyalarınızı https://www.dll-files.com/ sitesi üzerinden güvenilir bir şekilde indirebilirsiniz. Daha sonra ise indirdiğiniz dosyayı doğru bölüme atmanız gerekmektedir.

Msvcp140.dll indir işlemini gerçekleştirmenizin ardından, eğer sıkıştırılmış bir dosya şeklinde geldiyse dosyayı çıkarın. İçinde bulunan dosyayı kopyalayın.
– Sisteminiz 64 bit ise: C:/Windows/System32 yolunu izleyiniz ve oraya atınız.
– Sisteminiz 32 bit ise: C:/Windows/SysWOW64 yolunu izleyiniz ve oraya atınız.
Kopyaladığınız dosyayı var olan ile değiştirirken sizden onay isteyebilir. Onaylayın.

Önceki İçerikHuawei Mate 20 Lite Format Atma
Sonraki İçerikTürk Telekom Ev İnterneti Fiyatları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz