Milli Arama Motoru Geliyoo.com – Geliyoo.com Nedir

0
1554

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yerli arama motoru ile ilgili açıklamalarının ardından iki mühendis, 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan yerli ve milli arama motoru ’Geliyoo’yu test yayını ile online olarak hizmete açtı.

Bugün ortaya çıkan bir haberle birlikte tüm ulusal basın ve bazı teknoloji yayınları tarafından yapımı için 10 milyon TL harcanan ve 10 yıldır üzerinde çalışmaların sürdüğü yerli arama motoru olarak lanse edilen Geliyoo.com’un aslında Google alt yapısını kullandığını hatta arama sonuçlarını bire bir Google’dan getirdiğini ve kullandığı yazılımın 15 dolar karşılığında satıldığını sizlerle paylaşmıştık.
Bu projeyi geliştiren arkadaşların scripti bile 15 Dolar (buradan ulaşabilirsiniz) eden hazır script üzerinden aldıklarını da farkettik. 10 Milyon TL’den 15 Dolar harcama ve Internet Explorer, Microsoft Edge ve Google benzeri logo ekleyerek harika bir yerli arama motoru çıkartan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Aşağıdan Geliyoo’nun ve buradan ulaşabileceğiniz 15 Dolar’lık demonun arama sonuçlarını görebilirsiniz;

Bugün itibari ile beta testlerine başlayan Geliyoo.com’a bir saat içinde yerli rakip çıktı. 10 milyon bütçesi oldukça tartışma konusu olan Geliyoo.com bildiğiniz üzere, Google’un alt yapısını kullandığı ortaya çıkmıştı.

“KAYDA DEĞER BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYULAMADI”
Geliyoo’nun CEO’su Hakan Atabaş, Türkiye’de en müsait alt yapının Geliyoo.com’da olduğunu söyledi. Atabaş, Geliyoo arama motorunun Türkiye’de bugüne kadar hiçbir arama motoru firması tarafından uygulanmamış çalışmalarla donatıldığını ifade ederek, yatırımcılara yatırım yapabileceklerinin sinyalini verdi.
Atabaş, “Bircok ülke Google’ın dünya genelindeki üstünlüğünü ortadan kaldıran çalışmalar ortaya koydu. Bunun ilk örneği; şu anda Türkiye’de de hizmete giren Rus arama motoru Yandex oldu. Sonrasında bunu Çin takip ederek Baidu adındaki arama motorunu hizmete açtı. Ülkemizde de bu ve buna benzer girişimler yapıldı; ancak kesinlikle kayda değer bir çalışma ortaya koyulamadı. Nedeni ise maddi olanakların yetersiz olması ve yeterli destek ve teknik personelin bulunmamasıydı. Aynı zamanda güçlü maddi imkanlara sahip yatırımcıların anlık para getiren yatırımlara daha çok önem vermesi bunu tetikleyen unsurlardır. Bu nedenle Türkiye’nin yerli bir arama motoruna sahip olması gerekiyor ve bu arama motoru ’Geliyoo’ ile neden olmasın” dedi.

Önceki İçerikInstagram Durduruldu Hatası
Sonraki İçerikWindows 7’de Klavyede Sayı Tuşları Çalışmıyor Çözümü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz