Microsoft Word Otomatik Düzeltme Kapatma

0
2485

Tüm programlarda ve yazılımlarda dil bilgisini denetleyen farklı sistemler bulunmaktadır.Yani siz hatalı bir kelime yazarsanız sizi uyaracaktır ve düzeltecektir.Bu sistem WordPress sistemlerde de bulunmaktadır.Hatalı yazdığınız kelimlerin altını kırmızı ile çizerek doğrusunu yazmanıza yardımcı olur.Peki Microsoft Word üzerinde bu otomatik düzeltme sistemini kapatmak için ne yapmanız gerekiyor yada kapatmak istersek hangi ayarları yapmanız gerekiyor onları görelim..Yazım hatalarını düzeltmek için özelleştirme imkanı sunan Word’de otomatik düzeltmeleri tamamen kapatma imkanı da sunuyor. Yazımı denetleme, hataları işaretleme, yinelenen sözcükleri işaretleme, yok sayılacak kelimeler gibi özellikleri kendiniz seçebiliyorsunuz.

word_otomatik_duzeltme

Dosya > Seçenekler > Yazım Denetleme adımlarını izledikten sonra açılan ekranda az önce belirttiğim seçenekleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

otomatik_duzenleme

Bir başka seçenek de; yukarıdaki menüden Gözden Geçir > Dil adımlarını izleyerek Yazım Denetleme Dilini Ayarla seçeneğine tıklıyoruz. Açılan ekranda Yazım veya Dilbilgisi Denetimi Yapma seçeneğini seçmelisiniz.

Önceki İçerikGeneral Mobile 4G için Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi
Sonraki İçerikAndroid Telefonlarda Oyun Yedekleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz