Lukas Podolski Duvar Kağıtları

0
2757
HULL, ENGLAND - APRIL 20: Lukas Podolski (R) of Arsenal celebrates after scoring his sides third goal during the Barclays Premier League match between Hull City and Arsenal at KC Stadium on April 20, 2014 in Hull, England. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

Lukas Podolski (Łukasz Podolski) (d. 4 Haziran 1985, Gliwice, Polonya) Galatasaray forması giyen Polonya asıllı Alman millî solak futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da ve Almanya Millî Takımında forma giymektedir.

Podolski, Polonya’da doğduğu ve Polonya kökenli olduğu için Polonya Millî Futbol Takımı’nda da forma giyebilecekken, Almanya Millî Futbol Takımı’nı tercih etti. 2006 FIFA Dünya Kupası’nda kadroda yer alan futbolcu 2.turda İsveç karşısında attığı 2 golle takımının çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Almanya’nın Galler’le yaptığı ve 2-0 yendiği maçta Podolski’nin takım kaptanı Michael Ballack’a attığı tokat birkaç gün gündemden düşmedi.

Köln’e dönüş
2009-10 sezonu öncesinde yine 10 milyon euro’luk bir anlaşma ile eski kulübü Köln’e geri döndü. Transferin bir parçası olarak Bayern Münih ile hazırlık maçı yaptılar ve bu maç televizyondan canlı yanınlandı. Köln’deki ikinci dönemine kupada attığı gol ile başlasa da lig performansı hayal kırıklığı oldu ve sadece 2 gol atabildi. Ancak sonraki sezon 13 gol 8 asistlik bir performans gösterip, eski günlerine döndüğünün sinyalini verdi. 11 Mart 2011’de Hannover 96’e attığı golle Bundesliga’daki gol sayısını 50’ye çıkardı. Sezonun ikinci yarısında teknik direktör Frank Schaefer tarafından takım kaptanlığı verildi. Sonraki sezon performansını daha da arttırarak 18 gole yükseltti. Ancak takımın performansı başarılı değildi ve son hafta Köln, Bundesliga’dan düşen takımlardan biri oldu.

Arsenal FC
2012-13 sezonu öncesinde Almanya’dan ilk kez ayrılan Podolski, Arsenal’e transfer oldu. Premier Lig’in ilk haftasında sahaya ilk 11’de çıkan futbolcu, sezon boyunca Arsenal’in önemli oyuncularından biri oldu ve ilk sezonunu 11 gol 10 asist ile kapattı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 4 gol atmayı başardı. Sonraki sezonun başlarında geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun ilk yarısında forma şansı bulamadı ve Şampiyonlar Ligi gruplarında da forma giyemedi. Sakatlık sonrası formasını geri alan futbolcu, FA Cup finali gördü.

Inter Milan
Podolski, 2014-2015 sezonu kış transfer döneminde yarım sezonluğuna Inter’e kiralanmıştır. Sezon bitiminde resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Inter kariyerinin sona erdiğini duyurmuştur.

Galatasaray
4 Temmuz 2015’te 2.5 milyon euro bonservis karşılığında Galatasaray’la 3+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Buna göre Podolski, yıllık 3 milyon euro ve maç başı 20 bin euro alacaktır. Sözleşmesinin uzaması durumunda alacağı ücret yıllık 2.3 milyon euro ve maç başı 25 bin eurodur.

Önceki İçerikRobin Van Persie Duvar Kağıtları
Sonraki İçerikÇoklu Instagram Hesabı Açmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz