Laptop kullanırken dikkat!

0
901

Büyük kolaylıklar sağlayan teknoloji ürünleri kullanırken olumsuz yönde etkilenmemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Diz üstü ya da taşınabilir bilgisayar isimleriyle bilinen “laptop” bilgisayarlar, yüksek teknolojinin hızını iş yaşamına taşıyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Demet Parlar, laptop ile çalışırken kişinin ister istemez öne doğru eğildiğini, birçok kişinin de bilgisayarı kucağına alarak çalıştığını, bunun da duruş bozukluğu, omuz, boyun kuşağı ve bel kaslarının zorlanması ve şiddetli ağrılar duyulmasına neden olduğunu belirtiyor.

Sağlığı korumanın yolları

• Laptop´u mouse ile kullanmak, fazla sayıda bilek ve omuz hareketine yol açar. Bu nedenle klavyeyi kullanmak daha doğrudur.
• Oturulan masanın yüksek olmaması, omuzların yüksekte kalmaması gerekir.
• Ayakların altına destek konmalıdır.
• Mouse kullanırken, ele sağa ve sola doğru yelpaze şeklinde hareket yaptırmak zorlayıcı hareketlere neden olur.
• Laptop ile çalışırken kişinin başın aşağı ya da yukarı tutmaması, klavyeyi kucağına alarak çalışmaması gerekir.
• Bel boşlukta kalmamalıdır. Sırt desteği önemlidir.
• Çalışırken küçük molalar verilip esneme egzersizleri yapılmalıdır.
• Çalışma hızı bize vücudumuzu unutturduğu için, ağrılar özellikle akşamlan artar; eklem kilitlenmeleri, fibromiyalji gibi sorunlar oluşur.

Ofiste ayaklara dikkat!

Vücudun tüm derdini çeken ayaklar günümüz çalışan kadınının yükünü daha çok çekiyor. Sürekli koşuşturan, saatlerce ayakta duran, seyahat eden kadının narin ayakları aslında ciddi bir tehdit altında. Zaman zaman hissedilen hareket halinde ve özellikle yere basıldığında sıklaşan ağrılarınız varsa veya sabah kalkıldıktan sonra ilk adımlar atıldığı zaman ağrı hissi başlıyor, bir müddet yürüdükten sonra ağrının şiddeti azalıyor ancak akşama tekrar başlıyorsa vakit geçirmeden önleminizi alın.

Topuk dikeni çağın müzmin hastalıkları listesinin ilk sıralarına oturdu

Topuk dikeninin en önemli sebebi kilo olsa da artık günümüzde şişman zayıf çok sayıda kadın bu sorundan şikayetçi. Uygunsuz ayakkabı seçimleri, uzun süre ayakta kalınan işlerde çalışmak yürürken topuğa veya ayak parmaklarına fazla yüklenmek gibi yürüme hataları ilerleyen yaşla birlikte ayak deformasyonlarının ve topuk dikeninin temel nedenleri arasındadır

Önceki İçerikAşırı sıcaklardan korunma yolları
Sonraki İçerikİnternetteki her adımınız kayıt altında!
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz