Laptop Batarya Ömrü Nasıl Arttırılır?

0
1194

Laptop kullanımı pek çok farklı konuda kişilere ciddi anlamda kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak daha sonrasında insanlar laptoplarını çok fazla kullanmalarından ötürü farklı sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunların başında ise laptop batarya ömrünün gün geçtikçe azalmaya başlaması gelmektedir. İlk defa kullanılmaya başlanan bataryaların ömürleri oldukça fazladır. Ancak zamanın ilerlemeye başlaması ile birlikte bu durumda ciddi sorunlar meydana gelir. Hangi marka ya da model olursa olsun fark etmez hiçbir diz üstü bilgisayarın bataryası sonsuza dek sürmeyecektir. Kullanıcılar da bundan dolayı sürekli olarak ya taşınabilir şarj cihazları kullanır ya da şarja takmadan diz üstü bilgisayar kullanılamaz hale gelirdi. Lakin yapılabilecek pek çok şey ile batarya ömrü arttırılabilir.

Bir kişinin laptop batarya ömrünü arttırmak istediği zaman yapması gereken en önemli şeylerden bir tanesi ekran parlaklığını çok yüksek tutmak yerine düşürmek. Parlaklığın gereksiz yere yüksek olması demek, bataryanın daha çabuk bitmesi anlamına gelecektir. Bataryanın ömrünün uzaması için mümkün olduğu kadar veri akışının düzenlenmesi gerekiyor. Örneğin internet kullanılmayacaksa wifi kapatılmalıdır. Bunlarla birlikte flash bellek, usb kablosu, şarj aleti gibi cihazların bilgisayar ile bağlantısının ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda çıkartılması gerekiyor. Çünkü bunların diğer ucuna cihazlar takılmasa bile kablolarda enerji akışları meydana gelebilecektir. Bu durum da laptop bataryalarının olması gerekenden çok daha hızlı sürede bitmesine neden olur.

Önceki İçerikAlabaş Otu Nedir? Zararları Nelerdir?
Sonraki İçerikAndroid Uygulama Nasıl Yapılır – Android Uygulama Nasıl Yazılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz