Android Uygulama Nasıl Yapılır – Android Uygulama Nasıl Yazılır?

0
1499

İnsanların mobil uygulamalar konusundaki rağbetinden sonra artık gerek web sitesi sahipleri gerekse teknoloji ile yakından ilgili olan kişiler birbirinden farklı android uygulamaları yapmak adına kollarını sıvadı. Geçmiş dönemlerde bunun için kod bilgisine sahip olması zorunluydu. Ancak şimdilerde isteyen herkes kendi istekleri doğrultusunda uygulamalar hazırlayabiliyor. Uygulamaların hazırlanmasını sağlayan servislerin büyük bir kısmının ücretsiz olması sayesinde kişiler kendilerine uygun uygulama tasarım detaylarını belirledikten sonra uygulamalarını tasarlayabilirler. Sonrasındaki adım ise uygulamanın sorunsuzca Google bünyesinde android uygulama dükkanında yer alması adına belirli adımları doğru bir şekilde atmak. Google Play android markette uygulamaların yer alması adına dikkat edilmesi gereken bazı şeyler bulunuyor. Bu adımlara dikkat edilmesi sonrasında uygulamalar market içerisinde kullanıcılara sunulacaktır.

Hazır olarak onlara sunulmuş olan android uygulama sitelerini tercih etmek istemeyen ve uygulamasını kendi hazırlamak isteyen kişilerin ise Java konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Android programlama için ilk olarak derleyici programın kurulması, ardından da Java indirilmesi önemli. Android SDK araçlarının da indirilmesi sonrasında ise artık yapılması gereken şey oldukça basit. Nasıl bir program hazırlanmak isteniyorsa, ona uygun çözümlerin yapılması adına çalışmaların yapımına başlanabilir. Bu aşamada elde edilecek başarı, uygulamanın hedef kitlesinin doğru belirlenmesi sonrasında çok daha üst seviyelere ulaşacak ve hazırlanmış uygulama çok daha fazla kişiye ulaşmış olacaktır.

Önceki İçerikLaptop Batarya Ömrü Nasıl Arttırılır?
Sonraki İçerikNafile Namazlar Hangileridir ve Nasıl Kılınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz