Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI Nedir

3
14612

Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI Nedir
Günümüzde en çok kullanılan elektronik cihazlar bildiğiniz gibi işletim sistemlerine sahip ve hayatımızın bir parçası olan akıllı telefonlar ve tabletler diyebiliriz. Bu cihazlarda işletim sistemlerinin dışında bizde olduğu gibi bir sistem kayıt için bir seri numarası vardır. Bu numara ise TC numarası ile benzer bir durum görülmektedir. Bildiğiniz gibi TC numaramız bizim vatandaşlık numaramızdır ve sim kart olan cihazlarda da imei numarası onların vatandaşlık numarası olarak görülmektedir. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle bu farklı işlemler ortaya çıktı. son zamanlarda ise akıllı telefon kullanıcılarının en çok korktuğu durum ise imei klonlanması yada kapanan imeiler dir.

Genel olarak yukarıda bulunan görsel sizinde başınıza gelebilir. Peki bu durumda ne yapmanız gerekmektedir yada nereye başvuru yapabilirsiniz. Hangi işlemleri uygulamanız gerekiyor..
İlk olarak şunu söyleyelim. Eğer başınıza böyle bi durum gelirse ilk yapmanız gereken işlem cihazın faturasıyla beraber cihazı aldığınız yere götürmenizdir. Bu BTK tarafından işlemlerin durduğunu yani bir hat olduğunu söylemektedir.

Önceki İçerikGoogle Drive Üye Olmak – Google Drive Hesap Oluşturma
Sonraki İçerikBasit Firefox Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz