Basit Firefox Ayarları

0
1738

Google Chrome tarayıcısından sonra dünyada en çok kullanılan internet tarayıcılarından biriside Mozilla Firefox diyebiliriz. Mozilla Firefox üzerinde diğer tarayıcılara göre daha fazla özellik var diyebiliriz ve özelleştirmesi basit bir tarayıcı diyebiliriz. Genellike internet üzerinde çok gezenler ve güvenlik özellikleri arayanların ilk tercihi olarak söyleyebiliriz.. Tüm ortamlarda yada işletim sistemlerine göre uyumluluk sağlar ve kullanabilirsiniz.
Mozilla Firefox Özellikleri
– Parola Yöneticisi: Bir daha hiçbir uyarı görmeden sitelerdeki parolalarınızı hatırlayın.
– Tek Tıkla Yer İmi Ekleme: Siteleri kolayca işaretleyin, arayın ve düzenleyin.
– Geliştirilmiş Başarım: Mozilla Firefox ile bilgisayarınızın belleğinden daha az kullanarak sayfaları daha hızlı görüntüleyin.
– Akıllı Konum Çubuğu: Sevdiğiniz siteleri saniyeler içinde bulunu: Arama çubuğuna ilgili birkaç şey yazın yeter.
– Anlık Site Kimliği: Mozilla Firefox basit site kimliği sayesinde çevrim içi hilelerden, güvensiz para aktarımlarından ve sahtekârlıklardan uzak durun.

Mozilla Firefox Anasayfa Değiştirme
Mozilla Firefox üzerinde kullanmak istediğiniz arama motoru anasayfa ayarlarını kolayca değiştirebilirsiniz. Bu işlem için Mozilla Firefox tarayıcısınız açarak Ayarlar bölümüne girmelisiniz.

Giriş sayfası olarak istediğiniz arama motoru sayfasını yazabilir ve her açtığınızda bu sayfadan başlayabilirsiniz. Eğer boş kullanmak istiyorsanız Firefox açıldığında seçeneğini değiştirmeniz gerekmektedir. Diğer bir başlangıç seçeneği ise Her Zaman Firefox tarayıcısının varsayılan olup olmadığını denetle seçeneğidir. Burada ise siz Firefox’u açarsanız varsayılan tarayıcınızın Firefox olmasını isteyecektir yada siz kabul etmezsiniz..

Firefox Geçmişi Hatırla ve Geçmişi Sil seçeneği
Mozilla Firefox üzerinde giriş yaptığınız sitelerin kayıtlarının tutulup tutulmamasını isteyebilirsiniz yani hangi siteye girerseniz girin kayıt alacaktır ve siz arama bölümüne yazdığınızda girdiğiniz siteler karışınıza çıkacaktır.

Buradan istediğiniz gibi istediğiniz gibi ayarlayabilir ve kullanabilirsiniz. Diğer bir ayar ise bu sayfada Yakın Geçmişi Silebilirsiniz yani girdiğiniz siteleri kolayca silebilir ve başkalarının görmesini engelleyebilirsiniz.
Mozilla Firefox Yazı Tipi Değiştirme
Mozilla Firefox üzerindeki gelen yazı tipini beğenmediyseniz farklı yazı tiplerini kullanabilirsiniz. Mozilla Firefox değiştirmek için Ayarlar bölümünden İçerik ayarlarından istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Aynı zamanda yazı tipi değil Mozilla Firefox yazı büyüklüğünüde değiştirebilirsiniz. Görme sorunu çekebilir yada gözünüze hoş gelmeyen yazı tipleri olabilir..

Mozilla Firefox Güncelleme
Diğer bir önemli işlem ise güncelleme seçeneğidir. Eğer yeni bir firefox sürümü çıktıysa ve güncellemek istiyorsanız Firefox üzerinden güncellemeleri kontrol edebilir ve güncelleyebilirsiniz.

Güncelleme seçenekleri olarak internet bağlantısınız varsa başlayacaktır ve sizi uyaracaktır. Eğer yeni güncellemeler varsa yukarıdaki güncelleme seçeneklerini kullanarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz. Burada bizim seçtiğimiz güncelleme seçeneği 1 numaralı seçenektir.
Firefox üzerinde kullanabileceğini Arama Motoru seçenekleri
Firefox üzerinde bulunan birçok arama motoru vardır ve bunları ayarlayabilir istersenizde farklı arama motorları ekleyebilirsiniz. Firefox ayarları üzerinden Arama bölümünden ulaşabilirsiniz..

Burada bulunan şu anda Yandex arama motorudur.. Siz hangi arama moturunu ayarlarsanız aramaları orada yapacaktır ve sonuçları verecektir.

Önceki İçerikKayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI Nedir
Sonraki İçerikVestel Venus Telefonlarda Format Atma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz