Neden İsviçre Bankaları Tercih Ediliyor

0
1039

Neden İsviçre Bankaları Tercih Ediliyor?
İsviçre Avrupa’nın merkezi olarak tanımlayabileceğimiz bir ülke konumuna sahiptir. Ayrıca dünya geneline baktığımızda da en modern ve demokratik bir ülke statüsünde yer almaktadır. Her ne kadar İsviçre’ye baktığımızda gözümüze manzarası, şehir yapısı, çikolatası canlansa da onu daha ünlü yapan aslında bankacılık sektörüdür. Son 10 yıldır İsviçre bankaları kelimesini çok duyar olduk. Bir ülke sırf bankacılık sistemi ile nasıl bu kadar ün salmayı başarmıştır diye araştırdık.
İsviçre tam olarak Avrupa’nın merkezi diye tanımlamıştık. Ama nedendir ki bu konumda olmasına rağmen Avrupa Birliğine üye değildir? Bunun da en büyük nedeni bankacılık sistemindeki politikalarıdır haliyle. Çünkü İsviçre, çok temel bir özgürlük anlayışını benimsemektedir. Kişilere serbest dolaşım imtiyazı sunmaktadır. Bu yüzden olsa gerek ki AB üyeliği tanımlanmamış ve bundan sonra da böyle bir şeyin olması sanırım imkansız olacaktır.
İsviçre’ye baktığımızda tüm zamanlarda Avrupa’nın başı çeken ülkelerinden biri olmuştur. Çünkü ekonomi yönünde her zaman daimi bir güce ev sahipliği yapmıştır. Ülkeye baktığımızda her ne kadar küçük bir ülke gibi görünse de ilgi çekici olmayı başarmıştır. Gerek ekonomisi gerek yaşam standartlarının yüksek olması aynı zamanda refah düzeyinin de yüksek olmasına zemin hazırlamıştır.

İsviçre, 2. Dünya savaşından bu yana bankacılık sisteminde kendini tanıtmayı büyük ölçüde reklam yapabilmeyi başarmıştır. Çünkü savaşlarda bile kazanılan ganimetler İsviçre bankalarına gönderilmiştir. Nedeni ise yatırım güvenliğidir. Dünya çapındaki önemli para rezervleri olan kişiler sırf yatırım sahibinin gizliliği konusunda kendini kanıtlamış olan İsviçre bankalarına paralarını gönderirlerdi. Burada para gönderen kişilerin kimliklerinin insiyatif dahilinde kimlikleri ya belirtiliyor ya da belirtilmiyordu. Özel gizli sahte isimler ile de bankalara para yatırılabiliyordu. Hatta pek çok kişi kara para statüsünde burayı da kullanabilmekteydi.

Önceki İçerikPasaport Türleri | Pasaport Çeşitleri ve Özellikleri
Sonraki İçerikEtna Yanardağı – Etna Yanardağı Nerede
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz