İştah Nedir?

0
1257

Bir canlının belirli süre sonrasında açlık hissinin ortaya çıkmasının ardından yemek yeme arzusunun oluşmasına iştah adı verilir. İnsan ya da hayvan olması fark etmez, canlıların gündelik yaşamlarında işlemlerini kolaylıkla giderebilmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri öğün olarak tüketmelidir. Eğer ki ihtiyaç duyulan besinler tüketilemezse farklı sorunlar meydana gelebilecektir. Kişilerin iştahlarını etkileyen sebeplerin başında kanda bulunan glikoz seviyesinin düşmesi gelmekte. Kandaki şeker ihtiyacının düşmeye başlaması demek, acıkma hissinin meydana gelmesi demektir. Genel olarak şeker hastaları çok sık bir şekilde karnını doyurması gerekiyor. Ancak bu aşamada dikkatli olunması gerekir. Çünkü eğer ki gereksiz yere aşırı oranda yemek yenmeye başladıysa bu sefer de obezite riski ortaya çıkabiliyor.

Kişilerin kanlarındaki glikoz oranının düşük olmasının sonrasında iştah arttığından mutlaka doktor kontrolünde bu iştahın giderilmesi ve glikoz oranının normalde dönmesi sağlanmalıdır. İştah’ın düzenlenmesi adına açlık hissini giderebilecek lifli gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesine dikkat edilmelidir. Şeker ve karbonhidrat oranı yüksek olan yiyecekler tüketen kişilerin açlık duygularını da arttıracaktır. Bundan dolayı da kilo kontrolü yapmak isteyen ya da diyet yaparak fazla kilolarından kurtulmayı isteyen kişilerin de başta elma olmak üzere kanda bulunan glikoz dengesini sağlayacak şeyleri tüketmeleri gerekmektedir. Böylece iştah ciddi oranda azalacak ve insanlar kısa süreler içerisinde olması gereken kilo aralığına ulaşarak sağlı bir yaşam sürme imkanına erişecektir.

Önceki İçerikNafile Namazlar Hangileridir ve Nasıl Kılınır?
Sonraki İçerikAkıllı Telefonun Pil Ömrü Nasıl Attırılabilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz