İphoneda Yedekeleme Nasıl Yapılır?

0
1364

Bilgilerimiz önemlidir ve özellikle akıllı telefonlarımızda ve tabletlerimizde bulunan bilgilerimiz daha önemlidir. Piyasada bulunan en çok kullanılan akıllı telefonlardan birisi bildiğiniz gibi Apple İphone model akıllı telefonlar ve tabletlerdir. Aynı şekilde bu cihazda bulunan bilgilerin güvenliği ve silinmemesi bizim en iyisi olandır. Zamanla telefonumuz yavaşlayabilir yada farklı durumlarda yazılımsal sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Tabi sadece yazılımsal değil aynı zamanda fiziksel bir darbe durumunda cihazımız arızalanabilir ve kapanabilir. Bu gibi durumlardan önce mutlaka cihazımızda bulunan bilgilerimizin bir yedeğini almalıyız ve güvenli bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz.

Peki bilgilerimizi nasıl koruyabiliriz yada nasıl güvenle saklayabiliriz onu görelim.. İphone telefonumuzda yada tabletimizde bulunan yedeklerimiz yedeklemek için ister bilgisayar üzerinden yedekleme yapabilirsiniz, istersenizde internet üzerinden yedekleme işlemi yaparak bilgilerimizi yedekleyebiliriz.
İphoneda Yedekeleme Nasıl Yapılır
1- İtunes kullanarak iphone yedekleme nasıl yapılır
-iTunes’u açıp aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
-Aygıtınızın parolasını soran bir ileti görüntüleniyorsa veya Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısını alıyorsanız ekrandaki adımları izleyin. Parolanızı unuttuysanız yardım alın.
-iTunes’da görüntülendiğinde iPhone, iPad veya iPod’unuzu seçin. Aygıtınız iTunes’da görünmüyorsa ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
-iOS aygıtınızdaki veya Apple Watch’unuzdaki Sağlık ve Aktivite verilerini kaydetmek istiyorsanız yedeklemenizi şifrelemeniz gerekir: [Aygıt] yedeklemesini şifrele kutusunu seçin ve kolay hatırlayabileceğiniz bir parola oluşturun.

Not : Parolanızı not edin ve güvenli bir yerde saklayın. Bu parola olmadan iTunes yedeklemelerinizi kurtarmanız mümkün değildir.

Sağlık ve Aktivite verilerinizi kaydetmeniz gerekmiyorsa şifrelenmemiş bir yedekleme oluşturabilirsiniz. Bunun için Şimdi Yedekle’yi tıklamanız yeterlidir.

İşlem sona erdikten sonra iTunes’daki Tercihler > Aygıtlar’da yedeklemenizin başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmadığını görebilirsiniz.

(Windows için iTunes kullanıyorsanız iTunes penceresinin üst kısmından Düzen > Aygıtlar’ı seçin.) Aygıtınızın adını ve iTunes’un yedeklemeyi oluşturduğu tarih ile saati görürsünüz.

2- Diğer Yöntem ise İcloud üzerinden yapılan yedekleme işlemidir. Bu yedekleme işlemi için cihazın internet bağlantısı ve Wifi bağlantısı olursa daha iyi olur diyebiliriz.
-Aygıtınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın.
-Ayarlar’a dokunun, ardından aşağı kaydırarak iCloud’a dokunun.
-Aşağı kaydırın, Yedekleme’ye dokunun ve iCloud Yedekleme’nin açık olduğundan emin olun.

-Şimdi Yedekle’ye dokunun. İşlem tamamlanana kadar Wi-Fi ağınıza bağlı kalın.
-Yedeklemenin tamamlandığından emin olun: Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı > Alanı Yönet’e dokunun, ardından aygıtınızı seçin. -Ayrıntılarda yedeklemenin tarih ve boyutu görüntülenir.

Önceki İçerikYoutube’a Nasıl Video Yükleyebilirim
Sonraki İçerikFaturalı Hattan Hazır Karta Nasıl Geçebilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz