İphone / İpad / iPod Touch Yazılım Güncelleme

0
6265

İphone / İpad / iPod Touch Yazılım Güncelleme
Genel olarak tüm Apple markalı ürünler tek bir işletim sistemi olan İOS işletim sistemini kullanmaktadır. Bu durumda Apple cihazlar için daha stabil ve iyi çalışan cihazlara yöneltmektedir. Cihazınızı daha stabil ve yazılım hatası olmadan kullanmak istiyorsanız cihazınızı güncellemek ve gelen güncellemeleri mutlaka takip etmeniz gerekmektedir. Bu konumuzda ise Apple modelleri olan İphone / İpad / iPod Touch cihazılarını nasıl güncelleyebiliriz ve güncellerken nelere dikkat etmeliyiz onları sıralamak istiyoruz.

Güncelleme işlemine başlamadan önce neler yapmalıyız
– İlk olarak eğer wifi üzerinden bir güncelleme yapacaksak mutlaka cihazın bir yedeğini alınız var şarj durumunu yüzde 50’den yüksek tutunuz.
– Eğer mümkünse güncellemek istediğiniz cihazın ( İphone / İpad / iPod Touch ) mutlaka yedeğini alınız güncelleme işlemine başlayınız.
Güncelleme işlemini Wifi üzerinden yapmak istiyorsanız cihazınızı kota sorunu olmayan bir wifi bağlantısına bağlayınız. Daha sonra ise Genel>Ayarlar>Yazılım Güncellemesi bölümüne giriş yaparak güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.


– “Güncelleme Denetlenemiyor. Yazılım güncelleme olup olmadığı denetlenirken bir hata oluştu.
– “Güncelleme Doğrulanamadı. Artık internete bağlı olmadığınız için iOS doğrulanamadı.” ( Burada ise internet bağlantınız yoksa doğrulanamadı hatası alabilirsiniz. Sunucu bazlı bir durumdur ve internet bağlantısı gerekmektedir.
Wifi üzerinden yapılan güncelleme işleminde bazen hatalar olabiliyor. Bunlardan biriside yapılan güncelleme işleminin başlamaması olabilir. Bunun nedeni ise daha önceden güncelleme yazılımının indirilmiş olması ve hataya düşmesi olabilir. Bu gibi durumlarda indirilmiş olan güncelleme dosyalarını silerek tekrar başlamak olacaktır.
Güncelleme sonrası alacağınız hataları Saklama Alanı bölümünden indirilmiş olan güncellemeyi indirerek düzeltebilirsiniz.
– Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı’na gidin.
– Uygulama listesinden iOS güncellemesini bulun.
– iOS güncellemesine dokunun, ardından Güncellemeyi Sil’e dokunun.
– Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsüne gidin ve en son iOS güncellemesini indirin.

İtunes ile İphone / İpad / iPod Touch Yazılım Güncelleme
– Bilgisayarınıza iTunes’un en son sürümünü yükleyin.
– Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
– iTunes’u açın ve aygıtınızı seçin.
– Özet’i tıklayın, ardından Güncellemeleri Denetle’yi tıklayın.

İndir ve Güncelle’yi tıklayın. Bu işlem aynı zamanda sizin internet hızınızada bağlıdır ve telefonda hiçbir tuşa basmadan bekleyiniz. Kısa süre sonra işlem bitecektir ve cihazınız güncellenecektir.

Önceki İçerikAcronis True Image Yedek Alma ve Yedek Geri Yükleme
Sonraki İçerikDaemon Tools Disk Silme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz