iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Yazılım Güncelleme

0
4532

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Yazılım Güncelleme
Apple firmasının son cihazları olarak geçtiğimiz günlerde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini tanıttı. Bildiğiniz gibi eğer kullanıyorsanız Apple firması yazılım olayında Android gibi değildir ve sıklıkla yeni güncellemeler yayınlamaktadır. Özellikle son zamanlarda İOS işletim sistemi bu konuda çok fazla güncelleme aldı. Bunlar gerek güvenlik açıkları yada yeni özellikler için iyileştirme olarak adlandırılır. Yeni cihazları için güncellemeler yayınlarken aynı zamanda diğer eski cihazlarıda bu güncellemelerden faydalanabiliyor. İphone 5 ve sonrası olan tüm cihazları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus güncellemelerini alabiliyor. Tabi tam anlamıyla aynı özellikleri olmasada son güncellemeyi kullanabiliyor.

Yazılım güncelleme işlemini 2 farklı yöntem ile yapabilirsiniz. İster Wifi bağlantısı üzerinden yapabilir, istersenizde İtunes programını bilgisayarınıza indirerek yapabilirsiniz. Buradan en iyi yöntem İtunes programı olarak söyleyebiliriz. Burada anlattığımız hangi yöntem olursa olsun mutlaka cihazda bulunan bilgilerinizi yedekleyiniz.
1- Aygıtınızı güç kaynağına takın ve Wi-Fi ile internete bağlanın.
2- Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye dokunun.

Buradan güncelleme yapmadan önce yukarıda da belirttiğimiz gibi mutlaka cihaz içerisinde bulunan bilgilerinizi yedekleyiniz. Nedeni ise güncelleme sırasında sıkıntılar olabiliyor ve yedekleme hata verebiliyor tabi haliyle cihaz güncelleme modunda kalıyor ve tüm bilgilerinizin silinme tehlikesi olabiliyor.
Diğer bir güncelleme yada sıfırlama da diyebiliriz cihazda bulunan tüm işletim sistemini baştan sonra yeniliyor ve daha stabil bir cihaz olarak size sunuyor. Bu işlemi bilgisayarınıza indirdiğiniz İtunes programı ile yapabilirsiniz.

Bilgisayarınıza iTunes’un en son sürümünü yükleyin.
Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
iTunes’u açın ve aygıtınızı seçin.
Özet’i tıklayın, ardından Güncellemeleri Denetle’yi tıklayın.

İndir ve Güncelle’yi tıklayın.
İstenirse parolanızı girin.
Eğer bu anlattığımız yöntemlerden birisinde sorun yaşarsanız ve güncelleme işleminden takılamalar olursa yeni yazılım için yapmanız gereken işlem şöyle;
İlk olarak cihazınızın Home tuşuna basılı tutarak data kablosu ile cihazı bilgisayara bağlayınız.
Daha sonra ise bilgisayar telefonunuzu tanıyacaktır ve itunes programını açınız.

Güncelleme sonrası cihazda İcloud hesabınız varsa mutlaka kullanıcı adınızı ve şifresinizi soracaktır. Cihazınızı internete bağlayınız ve şifrenizi giriniz. Daha sonra ise ilk cihazı aldığınız gibi kurulum aşaması gelecektir.

Önceki İçerikAndroid Yüklü Uygulamalar Nasıl Silinir?
Sonraki İçerikTelegram Nasıl Güncellenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz