Android Yüklü Uygulamalar Nasıl Silinir?

1
1161

Android Yüklü Uygulamalar Nasıl Silinir
Android işletim sistemleri mobil cihazlarda hayatımıza girmiş ve devam eden bir işletim sistemidir. Mobil cihazların neredeyse tüm cihazlarda kullanılmaya başlandı ve büyük kolaylıklar sağlamaya başladı. Gerek iş hayatımızda gereksede eğlence hayatımızda birçok işimizi bu cihazlarda yapmaya başladık. Tabi bazen kullanıcılar için farklı zorluklar olabiliyor ve özellikle yeni kullanıcılar için çok zor olabiliyor. Diğer bir durum ise yeni kullanıcıların cihaz üzerinde depolama alanı kalmadığı zaman cihaz üzerinde bulunan uygulamaların temizlenmesi yada silinmesi gerekmektedir. Eğer siz bu uygulamaları temizlemez yada silmezseniz kısa süre sonra cihaz üzerinde kullanabileceğiniz alan kalmayacaktır.

Cihaz üzerinde kullanılmayan oyunları yada uygulamaların zararları nelerdir
Akıllı telefonunuzda yada tabletinizde kullanılmayan uygulamalar yada oynamadığınız oyunlar siz kullanmasanızda arkaplanda çalışıyordur ve sistem üzerinde pasif durumda olasa bile belirli sistem özelliklerini kullanabilirler. Özellikle oyunlarda uyarı mesajları gelebilir yada açmadığınız bir uygulama konum bilgisini kullanıyor olabilir. Buda aynı zamanda cihaz üzerinde bulunduğu için işlemci ve ram kapasitesini meşgul edecektir. Bu yüzden kullanmadığınız uygulama ve oynamadığınız oyunları silmenizde fayda var diyebiliriz.
Uygulamaları ve Oyunları Android işletim sistemi üzerinden nasıl silebiliriz
Bu işlem cihazın marka ve model ve bulunduğu işletim sistemi için farklılık gösterebilir. Genel olarak ise işlem ve yöntem aynıdır. İlk olarak cihazın Ayarlar bölümüne giriş yapınız ve daha sonra uygulamaları yönet seçeneğine geliniz. Buradan kaldırmak istediğiniz uygulamayı seçebilirsiniz.


Cihazınızda fazlalık olarak gördüğünüz uygulamaları kaldırmanız andorid işletim sistemi ile çok basittir. Öncelikle cihazınızın ayarlar sekmesine giriş yapıp ardından uygulama ve uygulamaları yönet seçeneğine dokunarak açacağınız bölümde telefonunuzda bulunan uygulamaları görüntüleyeceksiniz. Kaldırmak istediğiniz herhangi bir uygulamaya dokunarak ekranda çıkan kaldır butonuna basmanız uygulamayı cihazınızdan tamamen kaldırmanız için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra bazı uygulamalar cihazdan kaldırılamaz ancak bu tarzda uygulamalarında çalışmasını durdurarak telefonunuzun performansına büyük avantaj sağlayabilirsiniz. Yine uygulama çalışmasını durdurmak içinde aynı adımların takip ederek sonuca ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikMobilCool Nasıl İptal Edilir
Sonraki İçerikiPhone 7 ve iPhone 7 Plus Yazılım Güncelleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz