iOS 7.1.1 Batarya Sorunu ve Çözümü

0
1032

iphone-batarya-sorunu
iOS 7.1.1 Batarya Sorunu ve Çözümü
Teknolojideki ilerleme mobil cihazlar bünyesinde kendini öyle bir gösterdi ki bu alandaki inovasyon ve gelişme çok nadir rastlanabilecek bir ilerleme kaydetti. Sahip olduğumuz mobil cihazların gün be gğn daha iyi ve bir öncekinden daha ileri bir seviyeye taşınıyor. Uzaya ilk gönderilen uydunun şu an sahibi olduğumuz mobil cihazlardaki teknolojinin çok gerisinde olduğu artık saklanmayan bir gerçek.
Apple, Steve Jobs ile birlikte adete kalite ve ilerlemenin markası haline geldi. Bir çok insan sadece markanın ablemi olan elmayı gördüğü anda bunun bir statü ve gelişmişlik seviyesi olduğunun farkında. Ancak her ne kadar teknolojik ilerleme inanılmaz boyutlara ulaşsa da Apple bile bazı noktalarda hala eksi puanlar almaya devam ediyor. İçerisinde kullanıcıların her gün milyonlarca kez kullandığı birbirinden farklı uygulamalar barından Apple marka mobil cihazlar malesef son yıllarda olduğu gibi yine pil performansı ile dertte.
Apple markası kendi ününü gölgede bırakacak şekilde pil ömrüne bir çözüm bulamıyor. Her gün gelişen teknoloji yüksek yoğunluklu ve daha yüksek performanslı bataryaların üretilmesine imkan sağlıyorsa da aksine kötü bir yazılımla birleştirilmiş cihazların batarya ömürleri beklenen performans seviyesini vermekte güçlük çekiyor.
Ve son olarak iOS 7.1.1 güncellemesi ile kullanıcılar pil ömrünün azalmasından her zaman olduğundan daha fazla şikayetçi konumdalar. Kullanıcılar hiç bir arka plan uygulamasının aktif olmadığı halde telefonlarının 4-5 saat gibi bir sürede %50-70 arasında bir enerjiyi nasıl tükettiğini anlamakta zorluk çektiklerini ifade ediyor.
Apple yaptığı son iOS güncellemesi olan iOS 7.1.1 ile kullanıcılardan epey şikayet almış durumda. Apple kalitenin markası olmaya adayken bu gibi performansı olumsuz ve kullanılamaz şekilde ekarte eden güçlükler Apple devini zor durumda bırakıyor.
Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen bu sorundan kurtulmanın yolu da aslında bir o kadar basit. Apple marka cihazınızın hayati fonksiyonlarını engellemeden yapabileceğiniz ince bir ayar sayesinde pil ömrünü uzatmanız gayet mümkün.
Direktifleri takip edin;
-Apple marka cihaıznızın “Ayarlar” bölümüne gidin
-Ekranı aşağı sürükleyin ve “Genel” başlıklı bölüme giriş yapın
-Ekraı yine aşağı sürükleyin ve “Tarih ve Saat Ayarları”na girin
-Bu başlıkta yer alan “Otomatik Ayarla” seçeneği aktifse kapatın. Eğer kapalı konumda ise bir şey yapmanıza gerek yok.
Bu yöntem yeterli olacaktır yanlız bataryanızın ömrünü uzatmak istiyorsanız bu alanda bir kaç uygulama da mevcut elbette.

Önceki İçerikWhatsapp ve Facebook Mesajlarını Nasıl Kilitlerim
Sonraki İçerikAndroid için En İyi Duvar Kağıdı Programları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz