Intel Skylake Nedir-Ne İşe Yarar?

0
1754

i7-6700K ve i7-6600K kod adıyla tanımlanan Intel altıncı nesil yongaları olan ve ilk kez Ağustos ayında düzenlenen Gamescom 2015 Fuarı’nda tanıtmıştı.Intel bu tanıtımları yaptıktan sonra ise 2016 yılında çıkacak olan ürünlerin hangisinde Skylake yongalarını kullanacağını açıklarken çıtayı yükselterek mobil cihazlar içinde yeniliklere devam ediyor.İntel bu yeni ürünlerinde performans sağlayan ve bunuda yaparken enerjiyi de son derece ekonomik olarak kullanmayı hedeflemiş.Aynı zamanda Skylake yongaları mobil cihazlar için devrim niteliğinde olduğunu söylüyor.Intel bu yeni teknolojisi sayesinde çok fazla şey kazandıracak yani yeni Skylake yongaları fazlasıyla iyi diyebiliriz.

Skylake ile Mobil Cihazların Performansı Artacak
Intel yeni nesil yonga seti ile çekirdek mimarisini değiştiriyor ve performansını arttıyor.Bu yeni yonga setinden en çok etkilenecek sistemler ise mobil cihazlar olacak.2 ya da 4 çekirdekli modeller halinde akıllı telefonlarda da kullanılabilecek bir yonga. Bu durumda PC için önereceği her yenilik mobil telefonlar içinde geçerli oluyor. Skylake mobil çekirdekler, güncel en hızlı mobil yongalardan 2.5 kat daha hızlı çalışabilecekler. 4K video işleyebilecekler.

Yeni nesil grafik işleme
Skylake Gen9 adı olarak çıkaak olan yeni nesil ekran kartlarına uyumlu olacak.Bu sistem 5 sene boyunca çıkacak olan tüm GPU’ları satın alarak rahatlıkla kullanabileceğiz.Gen9 yeni nesil GPU mimarisi Skylake ile barışık olacak.Bu durumda Windows 10 ile beraber gelen DirectX 12, OpenCL 2.0, OpenGL 4.4 ve Intel’in yeni codec’i HEVC/H.265, Skylake taşıyan her PC’de çalışabiliyor olacak. Diğer bir taraftan gelelim görüntü kalitesine; Skylake i7-6700K, 4K çözünürlükte 3 monitörü birden destekleyebilecek…

Önceki İçerikInstagram Reklamları Artık Türkiye’de
Sonraki İçerikAndroid Cihazlarda Virüs Temizleme Yöntemi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz