Android Cihazlarda Virüs Temizleme Yöntemi

0
4847

Bildiğiniz gibi dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemleri Android ve İOS işletim sistemleridir.Bildiğiniz gibi Android işletim sistemi İOS işletim sistemine göre daha özgür bir bir sistemdir.Özelleştirilebilir ve kişiselleştirilebilir bir sistem olduğu için ne kadar eğlenceli ve bir o kadar da zararlı olabiliyor.Android işletim sistemine verdiğiniz izinler yüzünden sisteme dışardan yüklemeye çalıştığınız uygulama ve oyunlar yüzünden zararlı dosyalar canınızı sıkabilir ve sorunlar yaşayabilirsiniz.

Android işletim sistemlerine sadece Google Play üzerinden değil aynı zamanda dışardan Apk dosyalarını yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.Tabi bu gibi durumlar biraz sakıncalı olabiliyor ve zararlı dosyalar Android cihazınıza bulaşabiliyor.Bu zararlı dosyalar cihazınızı yavaşlatabilir ve kullanılmaz hale getirebilir yada bilgi hırsızlığında kullanılabilir.

Android cihazınızdaki zararlı dosyalar ve virüsler nasıl temizlenir yada neler yapmalıyız
İlk olarak cihazımızı güvenli modda başlatmamız gerekmektedir.Güç düğmesine bir süreliğine basılı tutuyor sonrasında Kapat’a uzun süre dokunuyorsunuz. Eğer bu şekilde yapamıyorsanız cihazın bataryasını çıkarmayı veya 10 saniye boyunca güç ve ses azaltma butonlarına aynı anda basılı tutmayı deneyin.

android-guvenli-mod

Daha sonra ise cihazınız açıldığında sağ alt köşede Güvenli Mod yazısını göreceksiniz.Eğer çıkmıyorsa tekrar cihazın bataryasını çıkarmayı veya 10 saniye boyunca güç ve ses azaltma butonlarına aynı anda basılı tutmayı deneyin.

Daha sonra ise hata veren ve zararlı olduğunu düşündüğünü uygulamaları kaldırmaya başlayınız.Bu işlem için ise Ayarlar – Uygulamalar – İndirilenler Güvenli olmadığını hissettiğiniz zararlı uygulamayı kaldırmak için üzerine dokunuyor ve ardından “uygulama bilgileri” ekranında “kaldır”a dokunuyorsunuz.

android-cihaz-yoneticisi

Eğer kaldır butonu aktif değilse Ayarlar – Güvenlik – Cihaz Yöneticileri yolunu izliyorsunuz ve cihaz yöneticilerine girip Android Cihaz Yöneticisi’nin yanında onay kutucuğunu kaldırıyorsunuz.

Önceki İçerikIntel Skylake Nedir-Ne İşe Yarar?
Sonraki İçerikWindows 10’a Media Center Nasıl Yüklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz