Halı Sahalar Nasıl Yapılır?

0
238

Halı Sahalar Nasıl Yapılır
Gerek profesyonel oyuncuların, gerekse amatörlerin kendi arlarında maç yapmak için kullandıkları futbol sahalarının genel adı halı sahadır. Bu halı sahalar açık halı sahalar ve kapalı halı sahalar olmak üzere ikiye ayrılır. Ülkemizdeki halı sahaların kullanım oranı bir hayli yüksek olduğu için halı saha yapımı hakkında araştırmalar çoğalmıştır. Kazancı ve maliyeti güzel olduğu için bazı insanlar halı saha açmaya çalışmaktadır. Halı sahada futbol oynatmanın yanı sıra halı saha ayakkabısı kiraya verilir, küçük bir market ile oyuncuların ihtiyaçları giderilir. Ayrıca halı saha sahibi kendine göre de turnuva düzenlemeleri yapabilir.

Halı saha yapılırken öncelikle alt yapı oluşturulur. Titreşimli silindir yardımıyla sahanın yapılacağı bölge sıkıştırılarak sıfır derecesine getirilir. Daha sonra bu bölgenin kenarlarına 30’a santimetrelik temel kazılarak gerekli kalıplar oluşturulup bu bölgelere yerleştirilir. Bu kalıplar yerleştirilirken belli ölçülerle hazırlanmış, demir gibi diğer materyallerden de yardım alınır. Drenaj için sisteme PVC boruları yerleştirilir. Boruların yerleştirilme sebebi sahaya gelen suyun dışarı atılmasına yardımcı olmaktır. Daha sonra beton hatıl oluşturularak bu işlem tamamlanmış olur.

Çevre hatılda bulunan plakalara gerekli ölçülerdeki demir borular monte edilir. Saç plakalar sabitlenip üzerlerine belirli ölçülerde oluşturulan makaslar ilave edilir. Yine belli ölçülerdeki borular bu makasların üzerine monte edilir. Bu işlemlerin yanı sıra belirlenen ölçülere göre istenilen yere menteşeli kapı ve direklerin yapımı gerçekleştirilir. Kullanılan ölçüler, her projede değişiklik gösterebilmektedir. Sahanın çevresine belirlenen tel örgüler yapılır. Tel örgüler PVC ile kaplı olmalıdır. Polyesterden yapılmış fileler yardımıyla kale arkaları ve saha kenarları kaplanır.

Bu sahaları halı saha denmesinin sebebi zeminlerinin suni çimden oluşturulmasıdır. Saha için hazırlanan zemine suni çimden oluşturulmuş halı yerleştirilir. Kalan boşluklar kum yardımıyla doldurularak tamamlanır. Aydınlatma sistemini oluşturmak için, sahanın kenarlarına dikilen demirlerin üzerine projektör yerleştirmeleri yapılır. Bu projektörlerin çokluğu sahanın büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Bu işlemlerin tamamlanmasıyla halı saha yapımı işlemi de tamamlanmış olur. Belirlenen stratejilere göre yapılan reklamlarla halı sahaya müşteri çekilmeye başlanabilir. Bulunduğunuz bölgenin durumuna göre ücretler belirlenip, sadece futbol oynatmak yerine halı saha ayakkabısı kiraya verebilir, kendinize göre turnuvalar düzenleyerek yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Önceki İçerikEn Uzun Yaşayan 10 Hayvan Türü
Sonraki İçerikX3 Albion Prelude Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz