Hackerlara davetiye çıkaran programlar

0
1061

hack

Kaspersky Lab uzmanlarına göre, hackerlar bilgisayarınıza sadece işleyiş sistemindeki açıklar vasıtasıyla ele geçirmiyor. 2009 yılında siber suçlular kullanıcıların güvenlik duvarlarını kırmak ve dijital kaynaklarını kullanmak için Adobe gibi şirketlerin geliştirdiği yazılımlardaki zayıf noktaları bulup kırmaya yoğunlaştı.

2009 yılında hackerlar, kullanıcıların özel ve gizli bilgilerine ulaşmak amacıyla DoS saldırıları (hizmeti engelleme, internet trafiğini kesme eylemi) veya kendi geliştirdikleri kodlar kullanarak popüler uygulamaları çökertme konusunda oldukça acımasızdı.

Kullanıcılar için ipuçları
Kullanıcılar virüslerden etkilenme olasılığını en aza indirmek ve hackerların bilgisayarlarına ulaşmasını engellemek için antivirüs programlarınıher zaman güncel tutmalı. Eğer uygulamanın ayarları kullanıcı tarafından doğru kurulduysa, bilgisayarınız bu “yamaları” otomatik olarak internetten yükleyebiliyor.

Kimse %100 güvende olamaz ancak kullanıcı, kullandığı uygulamalar hakkında bilinçli olursa ve nasıl kaçınacağının farkında olursa dijital dünyanın tuzaklarından en az seviyede etkilenecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak pek çoğumuzun kullandığı bu programları görüp daha dikkatli olabilirsiniz.

Önceki İçerikTTNET kullanıcıları ayda sadece 27 TL’den bilgisayar sahibi olabilirsiniz
Sonraki İçerikİslam alemi Facebooka karşı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz