Güneş Lekelerinin Etkisini Azaltma Yöntemleri

0
1032
Woman using moisturizing cream

Güneş Lekelerinin Etkisini Azaltma Yöntemleri

Yaz aylarının gelmeye başlaması ile beraber insanların akın akın ettiği plajlar pek çok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Özellikle güneşin zararlı ışınları insanların tenlerine büyük oranda zarar vererek başta cilt lekeleri olmak üzere kanser gibi büyük hastalıklara yol açabiliyor. Peki, güneşten gelen zararlı ışınların etkisini kırarak, ışınların oluşturduğu güneş lekeleri azaltma yöntemleri var mı?

Her şeyden önce, öğlen saatlerinde güneş altında durmamak büyük önem arz ediyor. Uzmanlar öğlen 12 ile 15:30 saatleri arası güneşlenmemeye özen gösterilmesini vurguluyor. Bu saatlerde dik gelen ışınlar, güneş lekelerine davetiye çıkarıyor.

Işınlara maruz kalınıyorsa muhakkak güneş kremi kullanılmalı. En az 30 faktörlük güneş kremleri korumaya başlıyor. İdeal koruma için ise güneş kreminiz 50 faktör olmalı. Kreminiz 50 faktör koruma hacmine sahip de olsa güneşin altında yarım saatten fazla kalmamanız gerekli. Ayrıca her yarım saatte bir yeniden krem sürmeniz gerekli. Bununla birlikte her deniz veya havuza girişlerinizden önce ve çıkışlarınızın hemen arkasından krem sürmeniz gerekli.

Güneşten korunmak da tek başına ne yazık ki yeterli gelmiyor. Yoğun ultraviyole ışını içeren güneşten yüzde yüz korunma diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu yüzden eve geldiğinizde, hakiki zeytinyağı ile güneşe maruz kalan yerlerinize bir pamuk yardımıyla masaj yapmanızı öneririz. Bu şekilde zeytinyağlı yarım saat kaldıktan sonra bol su ile durulanabilirsiniz. Bu işlem, derinizi canlandıracak ve güneş ile nem kaybeden deriniz yenilenecek.

Doğal bir yöntem olarak yoğurt özellikle güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalmış ve bu yüzden vücudunda yanıklar baş göstermiş kişilerin yardımına koşuyor. Böylesi durumlarda güneş lekeleri oluşmasını azaltmak için bir kase yoğurdu yanan tüm yerlerinize masaj yaparak iyice yedirin. Her 15 dakikada bir ılık su ile yoğurdu yıkayıp tekrar sürün. İşlemi yanıklarınız rahatlayana kadar sürdürün. Ayrıca, yanıklarınızın geçtiği ertesi günlerde zeytinyağlı masaj yapmanızı da tavsiye ederiz.

Doğal zeytinyağı bulamayanlar, nemlendirici kremleri mutlaka kullanmalı. Hatta zeytinyağı ile masaj yapsanız bile banyodan sonra nemlendirici kremler sürmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle, güneş lekelerine karşı maksimum koruma sağlamış olacaksınız.

Önceki İçerikSağlık Bakımından Yararlı Olan C Vitamini Nedir?
Sonraki İçerikGebelikte Baş Ağrılarının Sebepleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz