Göz Altı Morluklarının Sebepleri ve Önüne Geçmenin Yolları

0
1343

Göz Altı Morluklarının Sebepleri ve Önüne Geçmenin Yolları

İster kadın olsun ister erkek, estetik görünüş kimlik fark etmeksizin her insan için önemlidir. Estetik denildiğinde akla ilk gelen gözlerimizin altında oluşan morluklar da hiç istenmeyen bir durum olarak karşımıza çıkar.

Kadınlarda ve erkeklerde oluşan göz altı morluklarının 3 temel nedeni bulunmaktadır. İlk neden göz altında bulunan derideki pigment yoğunluğunun artmasıdır. Artan pigment yoğunluğuna bağlı olarak göz altındaki derinin rengi daha da koyulaşır ve mor gibi bir görüntüye bürünür. Ancak birincil neden biraz daha kahverengiye çalan bir dönüşme olarak ortaya çıkabilir. Tabi pigment yoğunluğu az ise açık kahverengi gibi tonlarda kendisini gösterebilir. İkinci sebep, göz altında bulunan derinin incelmesi ile beraber göz altı damarlarının içerisindeki kanın görünmesidir. Toplu halde, mor gibi bir görüntüye sebebiyet verebilir. Üçüncü sebep yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan göz altındaki derinin gölgelenmesi ile mor bir görüntü oluşmasıdır.

Yukarıdaki üç nedenden başka sebepler de göz altında morlukların oluşmasına neden olabilir. Örneğin, vücudun ihtiyaç duyduğu sudan daha azı tüketilmesi, kalıtsal hastalıklar, ten rengine bağlı doğal göz altı morlukları gibi pek çok neden sonucu morluklar gözlemlenebilir. Burada göz altı morluklarının önüne geçmek için sebep olan faktörün bilinmesi ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulanması gerekmektedir. Ancak en genel haliyle göz altı morlukları ile mücadelede aşağıdaki listeden yararlanabilirsiniz.

  • Güneşe hasas kişiler, özellikle öğle saatlerinde güneş ışığına maruz kalmamalı ve ciltlerine uygun kremleri kullanmalı.
  • Uykunuzu tam almalısınız, Akşam 10 sabah 8 saatleri arasını uykuda geçirmelisiniz.
  • Sebze bol tüketmeli, günde en az dört bardak su içmeye özen göstermelisiniz.
  • Karanlık ortamlarda telefonlara, bilgisayarlara bakmamalısınız.
  • Özellikle yaz aylarında koruyucu özelliğe sahip, organik camlı güneş gözlükleri ile dışarı çıkmalısınız.
  • Yoğun ışık kaynaklarına gözlükle bile bakmamaya özen göstermelisiniz. Böylesi kaynaklardan uzak durmalısınız.
  • Baş ağrıları da kimi zaman göz morluklarına sebebiyet verebilir, bu yüzden sık tekrarlayan baş ağrısı problemi olan kişiler mutlaka doktor tavsiyesinde ağrı kesiciler ile baş ağrılarını geçirmeye çalışmalıdır.

 

Önceki İçerikLupus Hastalığı Nedir?
Sonraki İçerikCasio Erkek Saat Modelleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz