Google Otomobil Piyasasına Adım Attı

0
1109

android-araba-google
Google artık sadece bir arama motoru değil. Aslına bakılırsa hiç bir zamanda sadece arama motoru olmadı. Hayata geçtiği ilk günden itibaren sürekli olarak gelişim, inovasyon ve teknolojik ilerlemenin en ileri temsilcilerinden olmayı başardı.

Google bugünlerde kelimenin tam manasıyla bir teknoloji devine dönüşmüş durumda. 2013 yılında adından en çok söz edilen marka olmayı başaran Google, en büyük rakiplerinden olan Apple gibi bir devi bile geride bıraktı.
Google 2013 yılını en karlı geçiren firmalardan birisi olarak, küresel pazardaki alanını geliştirmek için geçtiğimiz aylarda robot teknolojisi alanına adım atmıştı. Bunun devamı niteliğinde bir başka adımda geçtiğimiz günlerde geldi. Google, Alman otomobil şirketi Audi ile bir anlaşma yaptı. Bundan böyle Audi marka otomobiller Google teknolojisinin ürünü olan Android tabanlı mobil cihazlarla ve elbette Google Glass ile yönetilebilecek. Google satın aldığı robot teknolojisi üzerine çalışmalar yapan Boston Dynamics firmasının altyapı hizmetlerinden de yararlanarak çalışacağı otomobil firmaları için hayal etmesi zor yenilikler hayata geçirme iddiasında.
Bu amaçla Google ve Nvidia arasında ortaklaşa kurulacak Open Automotive Alliance (OAM) platformu ile birlikte otomobil teknolojileri geliştirilecek. İlk adım olarak otomobiller için ekonomik yakıt tüketimi ve çevreci çözümler yolda diyebiliriz.

Google uzun süredir üzerinde çalıştığı düşünce yolu ile kontrol edilebilen araç teknolojisini çok da uzak olmayan bir zaman diliminde hayata geçirebilir. Google Glass ürününün hedeflerinden birisi bu sonuç olarak.
Otomobil dünyası ile bilişim dünyasının ortaklaşa geliştirecekleri ultra ileri seviye teknoloji haberleri için bizi takipte kalın.

Önceki İçerikGoogle Glass ile Facebook Profili Bulma
Sonraki İçerikProgramsız Skype Çoklu Oturum Açma Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz