General Mobile Discovery 2 Desen Kilidi Kırma

0
2381

Bildiğiniz gibi ülkemizde en çok satan akıllı telefonlardan biriside General Mobile firmasının ürettiği General Mobile Discovery oldu.Tabi daha sonra ise bu serinin 2. olan General Mobile 2 modeli ile boy gösterdi.Tabi bu model General Mobile discovery kadar satmadı ama halen kullanıcılar tarafından fiyat performans özellikleriyle satılan cihazlar arasında.General Mobile Discovery 2 Android işletim sistemini kullandığı için haliyle diğer cihazlar ile aynı yazılımsal özelliklere sahip ve sorunlarıda ortak diyebiliriz.Bu sorunlardan en önemlisi ise güvenlik için yapılmış olan Desen Kilidi yada Ekran Kilidi.Eğer Desen kilidini unutursanız yada hatalı bir şekilde giriş yaparsanız cihaz kendini kapatıyor ve cihazın açılması için format atmanız gerekmektedir.
General Mobile Discovery 2 Teknik Özellikleri
-5 inç IPS Full HD Ekran
-140,4 x 69,1 x 7.9 mm boyutlarında ve 130 g ağırlığında
-13MP Hızlı Flaşlı Kamera, 5MP Selfie Kamera
-MediaTek MT6592T 8 Çekirdekli 2 GHz Cortex-A7 işlemci
-16 GB Hafıza ve 2 GB Ram
-3G Görüntülü Görüşme
-Android 4.4.2 KitKat

2 farklı format atma yöntemi bulunmaktadır.Bunlardan ilki ayarlar bölümünden yapılan format atma işlemi.Bu işlem çok desen kilidinden sonra işe yarayan bir durum değil ama genede nasıl yapıldığını açıklayalım.
Menü > Ayarlar > Yedekle Ve Sıfırla > Fabrika Verilerine Sıfırlama > Tlf.sıfırla > Herşeyi sil şeklindeki işlem yolunu izleyerek telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.
Ses açma tuşu Menüde yukarı götürür, ses kısma tuşu Menüde aşşağı götürür ve Kilit tuşu ise onaylama işlevi görür. Telefon onarım moduna girdiğinde ekrandaki seçeneklerden ” Wipe data/Factory reset ” üzerine ses açma/kısma tuşlarını kullanarak gelin ve kilit tuşuna basarak onay verin.
Onaylama işleminden sonra gelecek ekran teyit amaçlıdır. Aynı tuşları kullanarak ” Yes – delete all user data ” seçeneğinin üzerine gelerek onaylayın. Bu aşamada telefon sıfırlama işlemini gerçekleştirerek ilk ekrana dönecektir. Açılacak ekrandan ” Wipe cache partition ” seçeneğini seçerek onay veriniz. Bu seçenek telefonunuzda bulunun gereksiz önbelleğin silinmesini sağlamaktadır.
Sonrasında son olarak ” Reboot system now ” seçeneğine gelerek onay verin.

Önceki İçerikBütçenizi Eriten Sigaradan Kurtulmak Zor Değil
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery 2 Mini Desen Kilidi Kırma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz