General Mobile 8 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

0
2088

Geçtiğimiz günlerde taksitli satış kampanyası ile karşımıza gelen TELPA firması yeni cihazı ile bir görselini başta instagram ve diğer sosyal medya hesapları üzerinden kullanıcıları ile buluşturdu. Diğer cihazı olan ve yüksek satış rakamaları yakalayan firma son cihazında bildiğiniz gibi Android 7.0 verisyonu ile gelen cihaz bu yazılımı ilk alan modeller arasına girmişti.. General Mobile 8 modeli ile ise Android Oreo 8.0 yazılımı ile karşımıza geliyor..
General Mobile 5 Plus Özellikleri
İşlemci
– 64 bit mimariye sahip 8 çekirdekli A53 çip
– Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617
– 1.5 GHz A53 yüksek performanslı dört çekirdek-CPU
– 1.2 GHz A53 düşük güç tüketimli dört çekirdek-CPU
Ekran Özellikleri
– IPS LTPS FullHD Ekran
– 5.5-inç (diyagonal) Kapasitif Dokunmatik Ekran
– 401 ppi yoğunlukta 1920 x 1080-piksel çözünürlük
– Corning Gorilla Glass 4, OC& AF
Bellek ve Depolama Özellikleri
– 3 GB
– 32 ve 64 GB
Batarya
– 3100mAh Li-Po Pil
Kamera Özellikleri
– 1.12µ piksele sahip 13-megapiksel arka ve ön kamera
– 5P Largan Lens, f2.0 diyafram
– HDR
– Panorama
– Photo Sphere

General Mobile GM 8 Teknik Özellikleri

Yakın zamanda tanıtımı yapılmış olan General Mobile GM 8, Android One projesi kapsamında yeni bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. İlk etapta tasarımına bakacak olursak, şık ve sade bir görünüşü bulunuyor. Uzay grisi ve altın sarısı renklerinde kullanılabilirliği bulunan telefonun kutusunda sizlere ilk etapta kullanabileceğiniz bir telefon kabı hediye ediliyor. Dış tasarımına baktığımızda, telefonun klasik olarak sol tarafında ses açma ve kapama tuşları ise sim kart girişi bulunuyor. Sağ tarafta güç tuşu, üst kısımda kulaklık girişi ve en alt kısmında ise hoparlör ile şarj girişi mevcut. Ayrıca telefonun arka kısmında kameranın hemen altında bir tane parmak izi okuyucusu bulunuyor.

İnceltilmiş çerçeveleri bulunan General Mobile GM 8’de 8, 7.96 mm kalınlığa sahip ve 152 gram ağırlığı bulunmaktadır. 18:9 ekran formatı bulunan cihazda 720 x 1440 piksel çözünürlüğünde panel bulunuyor. Cihaz 8, 5, 7 inçlik IPS LCD ekrana sahip olmak ile beraber Corning Gorilla Glass ekran teknolojisi ile korunmakta.
General Mobile GM 8, Qualcomm’un giriş seviyesi için üretmiş olduğu Snapdragon 435 işlemcisinden gücünü alıyor. Bunun yanında cihaz 2 farklı seçenek ile kullanıcısının karşısına çıkıyor. Bunlardan ilki 3 GB RAM – 32 GB dahili hafıza ve ikicisi de 4 GB RAM – 64 GB dahili hafıza. Bu 2 model arasında belirtilen fiyat farkı oldukça küçük. Yani seçenek kavramı yok denecek kadar az. İşletim sistemine bakacak olursak, Android 8.0 Oreo ile gelmektedir.
Kamera kısmında ise hem ön hem de arka kamera olmak üzere 13 MP’lik kamera kullanılmaktadır. Ön için f/2.2 diyafram açıklığı belirlenirken, arka kamera için f/2.0 uygun görülmüştür. Ön kamera için özellikle öz çekimi çok kullananlar için flaş desteği sunulmuştur. Ayrıca Full HD çekim yapabilmektedir. Son olarak 3075 mAh kapasiteli bir bataryaya sahiptir. Bu batarya ile günlük işlerinizi halledebileceğiniz yaklaşık bir günlük performans sunabilmektedir. Daha ağır işlemler için kullanıldığında pil performansına dayalı olarak bu durum bir günün altına biraz inebilmektedir.

Önceki İçerikOpera Ücretsiz VPN Kurulumu ve Kullanımı
Sonraki İçerikE-Devlet Soy Ağacı Geyikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz