Firefox Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

0
1024

Mozilla Firefox her ne kadar eskisi gibi olmasada yani popülerliğini Google Chrome’a kaptırmış olsada pek çok kullanıcı Firefox tarayıcısından vazgeçemiyor diyebiliriz.Firefox diğer tarayıcılara göre biraz karışık olabilir ve kullanım kolaylığı olarak diğer tarayıcılar tercih ediliyor olabilir.Özellikle önbellek yani tarama geçmişi nasıl temizlenir konusu kullanıcılar için karışık gelebilir.Bunun sebebi ise Firefox menülerinden kaynaklanabilir.

Peki Firefox Tarayıcısının Tarama geçmişi nasıl temizlenir onu görelim.
İlk olarak tabiki Firefox tarayıcımız bilgisayarımızda kurulu olacak.Daha sonra ise Ayarlar bölümünden “Yakın geçmişi” temizle yada klavye’den Ctrl+Shift+Del kombinasyonuna basabiliriz ve silme işlemine devam edebilirsiniz.

firefox-yakin-gecmis-temizle

Daha sonra ise hangi zamanı dilimini ve nereyi silmek istiyorsanız orayı silebilirsiniz.Konumuzda ise Tarama geçmişi silinmeyi anlattığımız için görselde bulunan bölümü işaretlemeniz gerekmektedir.Şimdi temizle dediğinizde ise gereken işlem yapılacaktır ve kısa zaman içinde tarama geçmişi silinecektir.

 

tarama-gecmisi-silmek

Yukarıda bulunan zaman dilimini ise istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.Yani ister 1 saatlin bir tarama geçmişini,istersenizde tamamen silme işlemi yapabilirsiniz.

Önceki İçerikOmurilik Baş Ağrısında Nasıl Rol Oynuyor?
Sonraki İçerikAndroid için En İyi 3 Custom ROM
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz