Android için En İyi 3 Custom ROM

0
1907

Android işletim sistemine sahip cihazlarda istediğiniz gibi cihazı kişileştirilebilirsiniz yada cihaz üzerinde bulunan sınırlamaları kaldırabilirsiniz.Bu işlem için işletim sisteminde yapılan değişikliklerle yapılabilir.Resmi cihaz üzerinde gelen işletim sistemi bu durum için yeterli değildir ve yazılımcılar tarafından farklı işlemlerden geçen işletim sistemleri yüklenmelidir.Bu işletim sistemlerine ise Custom ROM denmektedir.Bu Custom ROM’lar üzerinde yapılan değişikler kullanım kolaylığı ve göze hoş gelen bir görünümle kullanılmaktadır.Bu cihazlarda Custom ROM’ları yüklemek için Root işlemi yapılmalıdır ve bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalacaktır.Bizde sizler için en çok kullanılan ve yüklenen Custom ROM’ları inceledik.Bu rom dosyaları arasında sizde mutlaka birgün birini kullanacaksınız ve memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

android-rom-dosyasi

1. CyanogenMod
CyanogenMod Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan android işletim sistemi üzerine kurulu ve farklı bir görünüm kazandıran bir rom’dur.Android işletim sistemlerinin en büyü kavantajlarından biride kişileştirilebilir ve özelleştirilenbir olmasıdır.Bu sayede de kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir.Bazı cihazlar ise güncelleme almamasına rağmen CyanogenMod gibi rom dosyaları ile o güncellemeyi biraz daha sadeleştirip kullanmasını sağlayabiliyorlar.

rom-indir

2. Blekota Note 4 Lite ROM
Blekota Note 4 Lite ROM ile Android telefonunuzda en güncel android sürümünü ve TouchWiz arayüzünü kullanmaya başlayabilirsiniz.Samsung Galaxy S3 için geliştirilen bu Rom dosyasında android 4.4.4 KitKat sürümünü ve TouchWiz arayüzünü kullanmaya başlayabilirsiniz.Cihaz neredeyse bu yazılım ile Note 4’e benzeyecek diyebiliriz yani arayüzü, animasyonları, sesleri, kilit ekranı, ayarları, özel uygulamaları, arama ve rehber gibi pek çok özelliğini kendi telefonunuzda sorunsuz bir biçimde kullanabileceksiniz.

miui-android-rom-indir

3. MIUI ROM
Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI ROM android telefonunuza çok farklı bir hava ve görünüm kazandıracak diyebiliriz.Aynı zamanada işlevsellik anlamında çok farklı olacaktır.Android işletim sistemi açık kaynak kodlu olduğu için pek çok geliştirici yada firma bu işletim sistemini kendine göre yada diğer cihazlara göre değiştirerek herkesin kullanıma açmaktadır.Çok hafifi ve stabil çalışmasıyla android kullanıcıların beğenisini kazanmıştır.

NOT: Bu işlemleri yaparken çok dikkatli olmalısınız. Eğer daha önce böyle bir şey yapmadıysanız, bilen birine danışmanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde cihazınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz.

Önceki İçerikFirefox Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir?
Sonraki İçerikTurkcell T60 Tanıtıldı-Turkcell T60 Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz