Facebooktan uyuşturucuya destek

0
842

Facebook’un kurucularından iki önemli ismin marihuana sevgisi şaşkınlık yarattı.
ABD’nin Kaliforniya eyaletinde çok yoğun bir şekilde kullanılan marihuananın yasal olarak serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya Facebook’un kurucu ekibinden Sean Parker ve Dustin Moskovitz destek verdi.

Parker kampanyaya 100.000 dolar bağışlarken Moskovitz ise 70.000 dolar bağışladı. Facebook’un ilk genel müdürü olma ünvanını da taşıyan Sean Parker ve Dustin Moskovitz artık yönetim kurulunda değiller ama ellerinde hala kurucu ortaklıktan gelen hisseleri bulunuyor.

26 yaşındaki Dustin Moskovitz’in elindeki hisselerin değerinin 1.4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu hisseler sayesinde Moskovitz dünyanın en zenginleri listesinde en genç milyarder olarak göze çarpıyor.

Sean Parker ise Facebook hisselerinin %4’ünü elinde bulunduruyor. Bu da yaklaşık 920 milyon dolara denk geliyor.

İşin ilginç bir yanı da marihuana kullanımının yasallaşması için çalışan Proposition 19 adlı kuruluşun Facebook’a reklam vermek istediğinde red cevabı almış oması.

Önceki İçerikİnterneti kullandığın gün kadar öde kampanyası
Sonraki İçerikNokia C5 Modeli Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz