Facebookta Müslüman isyanı

0
1053

Pakistan Telekomünikasyon Kurumu, Facebook’a erişimi süresiz olarak yasakladı.
Bu yasağın sebebi ise Hz. Muhammed konulu bir karikatür yarışması oldu. Facebook üzerinde yer alan yarışma, daha önce yaşanan karikatür krizine benzer tepkilere sebep oldu. İslam dinine ve Peygamberimize yapılan saygısızlık sebebiyle Pakistan halkı büyük tepki gösterdi.

Lahor Yüksek Mahkemesi Facebook’a erişimi engelleme kararı aldı. İnternet servis sağlayıcılar karara uydu. Şu an Pakistan’da Facebook’a sadece BlackBerry gibi akıllı cep telefonlarının özel hizmetlerinden erişilebiliyor.İşte yarışmayı düzenleyenlerin mesajı

Mahkeme, Dışişleri Bakanlığı’ndan bu yarışmanın neden yapıldığının araştırılmasını istedi.
PTA’dan bir yetkili, başvurunun sadece bu yarışma sayfalarının engellenmesi için yapıldığını belirtti. Ancak sonuçta mahkeme Facebook’a erişimi toptan yasakladı.

Bu kararın genç Pakistanlılar arasında tepkiye sebep olabileceği konuşuluyor. Yapılanın Hz. Muhammed’e büyük saygısızlık kabul edilmesine karşın, bu tür bir olay yüzünden erişimin tamamen engellenmesinin yanlış olduğu, internet sağlayıcı Nayatel’in CEO’su tarafından vurgulandı. “Basitçe, yargıçlarımızın kararı teknik olarak anlamlı değil. Sadece emir verdiler ama sadece belirli url ve bağlantıların engellenmesi daha yerinde olurdu” diyen Siraj, yöntemi doğru bulmadı.

Facebook sayfasında yarışmayı düzenleyenler ise 2005’te Danimarka’da yaşanan karikatür krizinden bahsederek “Biz insanları onlara zarar vermekle tehdit eden radikallere, onlardan korkmadığımızı göstermek istedik. İfade özgürlüğümüzü elimizden alamazlar, bizi korkutup susturamazlar” mesajını yayınladı.

Önceki İçerikİslam alemi Facebooka karşı
Sonraki İçerikGOJI BERRY
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz