Facebook WhatsApp’ı satın aldı

0
1067

facebbok_whatsapp_satin_aldi

WhatsApps 16 Milyar Dolara Facebook’un
Tüm zamanların belkide en çok konuşulacak satın alması bugün itibari ile resmiyet kazanmış durumda. Facebook, anlık mesajlaşma servisi olan 450 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip WhatsApp’ı tam olarak 16 milyar dolara satın aldı.
Facebook’un resmi olarak piyasaya bildirdiği ve Facebook kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg’in de kişisel Facebook profilinden duyurduğu üzere WhatsApp resmi olarak 16 milyar dolar karşılığında Facebook bünyesine katıldı.
Satın alma detaylarına gelecek olursak Facebook, WhatsApp ismini veya organizasyonun işlemlerine aynen devam etmesine izin verecek. Yani WhatsApp Facebook’a bağlı bağımsız olmayan bir mesajlaşma servisine dönüşmeyecek. Facebook satın alma için WhatsApp’a 4 milyar dolar nakit ve 12 milyar dolar Facebook hissesi verecek. Ayrıca Facebook bünyesine katılan WhatsApp ekibi – geliştirici tim için de 3 milyar dolar kaynak ayıracak. Yani anlaşma şartları gösteriyor ki WhatsApp toplam olarak 19 milyar dolar gibi muazzam bir rakama Facebook bünyesine katılmış oldu.
Anlaşmanın satır aralarından başka bir nokta ise eğer taraflar arasında anlaşma şartları yürümez ise Facebook 1 milyar dolar gibi bir bedel ödemeyi de kabul etmiş. Ki bu rakam tam olarak 2012 yılında Instagram için ödenen bedelle aynı.
Google ve Facebook arasında uzun süredir devam eden WhatsApp savaşını bu sefer Facebok’un kazanmış olması da diğer önemli bir nokta. Zira Facebook geçtiğimiz 2013 yılının son aylarında mesajlaşma servisi Snapchat için 3 milyar dolar önermiş ancak Snapchat bu teklifi deyim yerinde ise elinin tersi ile itmişti. Buna ek olarak Google, ev içi ısınma sistemleri üreten Nest’i 3 milyar dolar nakit ödeyerek satın alması Facebook’u ciddi şekilde kızdırmış olacak ki Facebook bu sefer en cömert adımı atıp belki de tüm zamanların en büyük rakamlı satın alımına imza attı.
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı açıklamadan en can alıcı nokta ise şöyle; “Uzun süredir WhatsApp ekibinin çalışmalarını ve başarılarını izlemekteydim ve bu ekibin başındaki WhatsApp CEO’su Jan Koum ile ortak bir çalışma ortamı yakalamayı istiyordum. Ve sonunda bu insanla birlikte çalışma şansını elde etmiş bulunuyoruz. Biz dünya üzerindeki insanların açık ve daha kolay şekilde iletişim kurmalarını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Önceki İçerikİstanbul Beylikdüzü Satılık Daire Fiyatları Ve Kiralık Daire
Sonraki İçerikBilgisayardan Instagram’a Nasıl Fotoğraf Yüklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz