Facebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?

1
1323

Facebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Son zamanlarda kullanıcıların en çok başına gelen durumlardan biriside facebook hesaplarının yada farklı bir sosyal medya hesabının çalınması diyebiliriz.Tabi böyle durumlarda ise kullanıcılar bir hayli zor durumda kalabiliyor ve sıkıntılar yaşayabiliyor ve özelliklede facebook hesaplarının başına gelen bir durum diyebiliriz.

Peki bu gibi durumlar için neler yapılabilir
İlk olarak facebook yada farklı bir hesap kullanıyorsanız mutlaka belirli aralıklarda şifrelerinizi güvenli bir şekilde değiştirmelisiniz ve zor şifreler seçmelisiniz.Zor şifreden kastımız ise farklı karakterler olmasına özen gösteriniz.Örnek olarak 123.asdAbc şeklinde değişik karekterleden ve unutmayacağınız bir şifre olmalıdır.

Güvenlik için diğer bir yöntem ise telefon onayı ile yapılan güvenlik işlemidir.Bu neredeyse en güvenli sistem diyebiliriz.Giriş yapmanız için vermiş olduğunu telefon numarasına bir şifre gider ve siz bu şifre ile giriş işlemi yapabilirsiniz.

Şimdi Facebook Şifresi Değiştirme Yöntemine bakalım..
İlk olarak ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor.Ayarlar bölümü ise sağ üst köşede profilinizin yanında bulunan aşağı ok işaretiyle giriş yapabilirsiniz.

facebook-sifresi-degistirme
Genel sekmesi altında ise şifre bölümünü göreceksiniz.Buradan en son şifrenizi ne zaman değiştirdiyseniz hafta geçmemiş ise gün olarak belirtir yada uzun bir zaman ise ay olarak yada hiç değiştirmediyseniz en son 2010 yılında değiştirdiniz şeklinde bir yazı çıkacaktır.

facebook-sifre-guncelleme
Bu işlemden sonra ise facebook şifre bölümü açılacaktır.İlk olarak daha önce kullandığınız şifrenizi yazmanız gerekmektedir.Daha sonra ise iki kere aynı şifreyi yazarak onaylama işlemi yapmalısınız.

facebook-sifre-degistirme-nasil-yapilir
Bu adımdan sonra şifre değiştirme işlemi bitecektir.Eğer daha güvenli bir facebook hesabı kullanıyorsanız ister mobil onay kodu ile giriş yapınız,istersenizde belirli aralıklarda şifrenizi mutlaka değiştiriniz.

Önceki İçerikTouchWiz Nedir? Ne İşe Yarar?
Sonraki İçerikAndroid Wipe Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz