Android Wipe Nedir?

0
1059

Google firması piyasada bulunan açık kaynak kodu işletim sistemlerinin neredeyse yüzde 60 gibi bir sayıya sahip olduğu için bazı konular önemli hale gelmektedir.O yüzden Wipe konusunda android kullanıcıları için önemli bir duruma geliyor.
Wipe Nedir?
Wipe işlemi telefonumuza yeni yazılım yüklemeden önce telefonda kalan kalıntıları temizleme işlemidir.Telefon güncellemeden yada farklı bir sürüm yüklemek isterseniz ROM yükleme işleminden sonra kalanları temizlemek için kullanılmaktadır.
Wipe işlemi, yeni ROM yani yazılım yüklemeden önce mevcut ROM’un kalıntılarını sildiğimiz işlemdir. Sadece yeni yazılım yüklemeden önce değil, mevcut yazılımı sıfırlamak istediğimizde de cihaza Wipe yapabiliriz.Wipe işlemi ile telefondaki işletim sisteminiz üzerindeki bilgileri silmiş olursunuz yani işletim sistemine birşey olmas ve sadece sonradan yüklediğiniz yazılımlar silinecektir.Buradaki tek durum ise yüklediğiniz uygulamaları ve oyunları tekrar yüklemeniz gerekmektedir.

Önceki İçerikFacebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?
Sonraki İçerikApp Store Mail Adresi Nasıl Değiştirilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz