App Store Mail Adresi Nasıl Değiştirilir

0
3001

app-store-mail-adresi

Apple marka bir telefon yada bilgisayar aldığınız zaman genel olarak uygulama ve oyunları indirmek için App Store hesabı almanız gerekmektedir.Bu işlem için kullanıcı adı yerine ise mail adresi girmekteyiz.Bu mail adresi ise App Store için kullanıcı adımız olmaktadır.

Zamanla kullanmakta istemediğimiz bir mail adresi olursa da değiştirmek gerekmektedir.Yani örnek olarak şirket maili yada çalıştığımız yerin mail adresi ise değiştirmek gerekebilir yada mail app store için yeni bir şifre almak gerekirse bu mail adresini kullanmamız gerekecektir.

1-İlk olarak değiştirmek istiyorsanız kullandığınız tarayıcınız ile (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, vs.) https://appleid.apple.com/tr bu adrese giriş yapınız.

apple-store-mail-adresi
Daha sonra açılan sayfadan Manage Your Account yazan yere tıklayınız.Buradan bize ait olan paneli yönetmeyi ve istediğimiz değiştirmeyi gösterecek olan panel açılacaktır.

apple-mail-degistirme
Mevcut olan mail adresimizi ve şifremizi girdikten sonra ise karşımıza gelen panelden değiştirmek istediğimiz mail adresi için Edit yazan yere tıklıyoruz.

mail-adresi-degistirme
“Primary Email Address” yazan yere yeni mail adresimizi yazdıktan sonra ise Save Changes diyoruz ve işlemi tamamlamış oluyoruz.Son işlemden sonra ise yeni kullanacağımız mail adresimizi yazıyoruz ve işlemi tamamlamış oluyoruz.Burada değiştirmiş olduğunuz mail adresine bir onay maili gelecektir.Bu onay maili biraz uzun sürede gelebilir ve beklemenizde fayda var diyebiliriz.

Diğer bir durum ise yeni mail adresinizi belirledikten sonra ise İphone telefonunuzda kullanacaksanız yani genel olarak İphone kullanıcıları için eski hesabınızdan çıkış yapmalısınız.

apple-mail-cikis-yap
Çıkış yaptık sonra ise yeni belirlediğiniz mail adresinizi giriş yaparak yeni mail adresinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid Wipe Nedir?
Sonraki İçerikTurkcell 24 Ay Taksitle Telefon Kampanyası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz