Facebook kişisel bilgiler hazır

1
1058

Tam 100 milyon Facebook üyesinin kişisel bilgileri internette indirilmeye hazır bekliyor.
Facebook’un güvenlik ayarlarında yapılan değişiklik sonrası pek çok kullanıcının kişisel bilgilerine ulaşımın kolaylaştığı yönünde çok sayıda haber okumuşsunuzdur. Güvenlik ayarlarıyla uğraşmak istemeyen milyonlarca kişinin kişisel bilgisinin bu kadar açık bir şekilde erişilebilir olmasına dikkat çekmek isteyen bir güvenlik uzmanı tam 100 milyon kullanıcının bilgilerini derleyip tek bir dosya haline getirdi.

Torrent ağından şu an binlerce kişinin indirdiği Ron Bowes‘un hazırladığı dosyanın reklam ve pazarlama şirketleri açısından değeri oldukça büyük. İnsanların adları, nerede oturdukları, ilgi alanları gibi pek çok bilgi açık bir şekilde görülebiliyor. Bu bilgiler bir şekilde tek tek zaten görülebiliyor olsa da 100 milyonluk tek bir paket halinde sunuluyor olması gerçekten akıllarda pek çok soru işaretinin belirmesine yol açıyor.
Facebook’a üyeliği bulunan her 5 kişiden 1’inin bilgilerinin bulunduğu bu dosyanın boyutu ise 2.8 GB. Kimbilir, belki siz de bu listede bütün kişisel bilgileriniz ile birlikte yer alıyor olabilirsiniz!

Önceki İçerikBiberonlar tehlike saçıyor
Sonraki İçerikTurkcell TL bakiyesi öğrenmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz