Biberonlar tehlike saçıyor

0
1098

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, başta Amerika, Kanada, Fransa, Danimarka olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde üretimi durdurulan ve kullanımı yasaklanan kimyasal içeren biberon ve plastik ürünlerin, bağışıklık sistemi bozukluklara, nörolojik sorunlara, obezite, meme kanseri, kısırlık gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çekti

TEB Genel Sekreteri Özgür Özel yaptığı yazılı açıklamada, üretimi durdurulan BPA adlı kimyasal maddeyi içeren biberon ve plastiklerin zararlarına değindi. Özel, Türkiye’de de üretilen ve satışa sunulan biberonların büyük kısmında birçok hastalığa neden olan ve bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir kimyasal madde kullanıldığının ortaya çıktığını belirterek, “Başta Amerika, Kanada, Fransa, Danimarka olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde üretimi durdurulan ve kullanımı yasaklanan bu kimyasalı içeren biberon ve plastik ürünler, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi bozuklukları, nörolojik sorunlar, obezite, hiperaktivite, kalp hastalığı, meme kanseri, kısırlık gibi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bunun yanında gelişim çağındaki çocukların ve özellikle bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

HER 10 BİBERONUN 9’UNDA BU MADDE BULUNUYOR
Açıklamada, plastik maddeleri daha dayanıklı hale getirmek için, biberonlarda, sert plastiklerde ve ev gereçlerinde kullanılan BPA maddesinin, Türkiye’de hala birçok maddenin üretiminde kullanılmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Ancak, insan sağlığında son derece büyük maddenin üretiminde olabilen bu kimyasalın özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde büyük sağlık problemlerine neden olduğu bilgisi verilen açıklamada, yapılan araştırmalara göre; FDA’nın izin verdiği BPA oranının 10 kat daha azının bile çocuklara zararlı olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi. Açıklamada, “ABD’de yetişkinlerin yüzde 93’ünün kanında BPA bulunuyor. Her 10 biberonun 9’unda bu madde bulunuyor” denildi.

Önceki İçerikGoogle, Facebooka rakip oluyor
Sonraki İçerikFacebook kişisel bilgiler hazır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz