Facebook Güvenliği için Neler Yapmalıyız

0
1113

Bildiğiniz gibi en çok kullandığımız sosyal ağ facebook olarak bilinmektedir ve neredeyse herkese ait bir facebook hesabı bulunmaktadır.Tabi haliyle bu kadar çok kullandığımız bir sistemin zamanla saldırılar alması ve sorunların yaşanmasıda ortaya çıkıyor.Özellikle bu sorunların başında ise kişisel hesaplarımız yer alıyor yani birçok kişi bu hesapların peşine düşüyor diyebiliriz.Özellikle son zamanlarda artan terör ve dolandırıcılık olaylarında adınıza paylaşım yapma yada dolandırıcılık sistemleri ile hesaplarımız tehlike altında diyebiliriz.

Peki bu gibi durumlar için facebook hesabımızın güvenliği nasıl sağlayabiliriz yada facebook hesabımızı nasıl koruyabilirizi onu görelim..
Vereceğimiz ayarların yerleri zamanla Facebook güncellemeleri ile değişmiş olabilir ama genel olarak mantık aynıdır ve bu tarz ayarlar Güvenlik sekmesi altında yer almaktadır.

Facebook’ta Paylaşım
Hesap/Gizlilik Ayarları/Facebook’ta Paylaşım
Temel ayarlarınızın dışında gizliliğe önem veriyorsanız yapmanız gereken ayarlardan biriside paylaşım ayarlarıdır.Bu gibi bir ayarı hiçbir zaman Herkes olarak işaretlemeyin ve kesinlikle özelleştir olarak yaparak istediğiniz kişileri ayarlayınız.”Ayarları özelleştir”e tıklarsanız, bu bölümden tek tek ayarlarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, bulunduğunuz ekranda, “Profilimin Önizlenmesi” seçeneğine tıklayarak, yabancıların profilinizi nasıl gördüğüne bakabilirsiniz.

Albüm Gizliliğini Düzenle
Hesap/Gizlilik Ayarları/Facebook’ta Paylaşım/Ayarları Özelleştir

Ayarları Özelleştir’e tıkladığınızda, “Paylaştığım Şeyler” başlığı altında, “Mevcut fotoğraflar için albüm gizliliğini düzenle” bölümünü göreceksiniz. Burada, hangi fotoğraf albümünüzü, kimlerin görmesine izin vereceğinizi belirliyorsunuz.

Uygulamalar, Oyunlar ve İnternet Siteleri
Hesap/Gizlilik Ayarları/Uygulamalar ve İnternet Siteleri
bu durum en tehlikeli durumlardan birisidir.Özellike çeşitli videoları izletme yöntemi ile hesabınızı ele geçirmeye çalışabilirler.Özellikle bazı durumda kullandığınız tarayıcıya zararlı bir eklenti ile giriş yapabilir ve tüm bilgilerinize erişebilirler.

En güvenilir yöntem ise sosyal medya hesaplarınızı telefon numarası ile güvene almak olabilir yada mail hesaplarınızı aktif olarak kullanmakta olduğunuz bir cep telefonu ile bağlayabilirsiniz.Bu gibi durumlarda ise siz normal şifrenizi sistem girdiğiniz zaman kullanmakta olduğunuz cep telefonuna bir şifre gidecektir yada cep telefonunuzda bulunan uygulama otomatik bir şifre üretecektir.Siz şifreyi giriş yaptığınız yere kodladığınız zaman hesabınız açılacaktır.

Yukarıdaki sisteme bağlı olarak ise giriş uyarılarınıda aktif hale getirebilirsiniz.Herhangi biri yeni bir cihazdan veya tarayıcıdan senin hesabına giriş yaptığında uyarı al. Gizlilik sekmesi altında bulunan bu seçenek ile hesabınıza giriş yapıldığında size uyarı maili gidecektir ve haberdar olacaksınız.

Burada dikkat etmeniz gereken diğer durumlar ve asıl önemli olanlar şunlar olabilir
1-Video başlığı altında bulunan ilginç videolar yada ünlü haberlerine mutlaka dikkat ediniz ve sizi farklı sitelere yada eklentilere yönlendiriyorsa anında çıkış yapmalısınız.
2-Cinsel içerikli mesajlara inanmayınız ve görmezden geliniz.
3-Özellikle kampanya mesajlarına dikkat ediniz.Bir arkadaşınızın hesabı çalınmış olabilir ve sizinde bir kampanyadan faydalanabileceğinizi söyleyen kişilere dikkat etmelisiniz.

Önceki İçerikMac Bilgisayarda Dil Değiştirme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikTürk Telekom Cepten Bedava İnternet Kampanyası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz