eSata Nedir?

1
2614

eSata Nedir
eSATA, harici SATA anlamında, External SATA demektir. Tek başına yeni bir standarttan ziyade, SATA standardı için “dışarıya” bir uzatma olarak düşünebilirsiniz. eSATA arabiriminin çıkış amacı, bilgisayar dışına koyduğumuz harici diskler için sağlıklı ve hızlı bir bağlantı kurmak.
eSATA’da harici olmaktan kaynaklanan sorunların önüne geçmek için SATA’ya göre belli önlemler düşünülmüş:
* Kablo uzunluğu 2 metreye çıkarılmış. Harici bir diskin bilgisayara yakın durmaması olasılığı daha fazla, bu yüzden gerekli bir özellik.
* Kablo uzadığı için, elektromanyetik etkilere karşı koruma artırılmış. SATA kablosunda ayrı ayrı korunmuş hatların üzerine bir plastik kaplama yapılırken, eSATA’da hatların dışına ek bir koruma ve üzerine plastik kaplama geliyor. Bu nedenle eSATA kablosu daha kalın.

* Uzayan mesafe kabloda gerilim düşümünü artıracağından voltaj sınırları genişletilmiş. Gönderen tarafındaki voltaj artarken, alıcı tarafındaki minimum hassasiyet düşürülmüş.
* Konnektörler, hem yapılması önerilmeyen bağlantıları engellemek, hem de sağlamlık ve elektriksel özelliklerin korunması amacıyla değiştirilmiş. eSATA konnektörleri elektrostatik boşalma gibi etkenler gözönünde bulundurularak daha iyi toprak bağlantılarına sahip, yuvasında daha derine giriyor ve dahili konnektörlerin 100 katı çıkarma-takmaya dayanacak şekilde üretiliyor.

Önceki İçerikEn Popüler Video Paylaşım Siteleri
Sonraki İçerikBorsa Nedir? Borsada işlem nasıl yapılır? Borsaya nasıl girilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz