Eminem öldü mesajına kanmayın

0
932

Trend Micro’nun global araştırma merkezi TrendLabs, geçtiğimiz hafta, farklı bir ZBOT türünü ortaya çıkardı. Gelen mesajda rap yıldızı Eminem’in öldüğü iddia ediliyor ve spam (istenmeyen e-posta) mesajı kanıtlamak için bir imge kullanılıyor.

Mesaj, CBS News;tan geliyormuş gibi görünüyor ve alıcıyı rap yıldızının geçirdiği sözde trafik kazası hakkında bilgilendiriyor. Alıcılar, daha sonra, kaza hakkında video kanalıyla daha ayrıntılı bilgi almak üzere bir link;e tıklamaya teşvik ediliyorlar. Kullanıcılar, video link;i yerine .exe dosyası indiren bir siteye yönlendiriliyorlar.

TRUVA ATI

Ne var ki, indirilen dosyanın kendisi bir Truva atı oluyor ve bu Truva atı, hedef bilgisayara bir kez sızdı mı, online bankacılık, sosyal ağlar ve e-posta hesapları gibi oturum açma bilgilerini kolaylıkla ele geçiriyor. Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson, yeni virüs hakkında şunları söyledi:

“Bütün dedikodulara şüpheyle yaklaşın ve popüler bir arama motoruna bile dayansa bütün link;ler karşısında dikkatli olun. Herhangi bir olayın yeterince haber değeri varsa, detayları belli başlı haber sitelerinde zaten bulursunuz. Adresi kendiniz yazın ya da kendi yer imlerinizi kullanın.”

AA

Önceki İçerikGoogle Analytics sorunu giderildi
Sonraki İçerikFacebook Enkisa Fan Açıklaması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz