Dünyanın En Tehlikeli Sürüngenleri Nelerdir?

0
1826

Sürüngen nedir
Konumuz bildiğiniz gibi dünyanın en tehlikeli sürüngen hayvanlarıdır. Yani yılanlar, kertenkeleler vb. birçok hayvan çeşididir. Tabi ilk olarak anlatmamız gereken sürüngen nedir konusudur. Sürüngen omurgalı hayvanlar sınıfına giren canlılardır. Sürüngenler kara ve havada yaşan birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler içerisinde yumurtlama yani üreme durumuna göre de farklılık gösterebilirler. Genel olarak ise sürüngenlerin yaşama alanları ise sıcak bölgelerdir yani sıcak iklimi olan bölgelerdir. Bazı sürüngenlerin ise dış yapıları yani vücut yapısı pullarla kaplıdır. Bunlar kertenkeleler, kamlumbağlar vb. birçok hayvandır.

Bizde sizler için dünyanın en tehlikeli sürüngenlerini inceleyelim dedik..

1-Kral Kobra: Dünya’nın en tehlikeli sürüngeni olarak bilinmektedir. Uzunluğu ise 7 metre civarıdır ve kendi sınıfında bulunan yılanlar ile beslenebildiği için yılan yiyici olarak da bilinmektedir. En tehlikeli yılanlar arasına girme nedeni ise bir ısırığında 201 insanı öldürebilecek zehir depolamaya bilmektedir.

2-Kara Mamba : Diğer bir tehlikeli sürüngen tekrar yılan familyasındır. En önemli özelliği ise saldırgan yapıda olmasıdır. Yani kimse karşı karşıya gelmek istemez. Yaklaşık olarak yetişkin bir kara mamba 4,5 Metre civarında olmaktadır. Familyasında bulunan diğer yılanlara göre en tehlikeli durumlardan biriside 100 kişiyi öldürebilecek bir zehir salgılayabilmektedir. Eğer zehir vücuda girdikten sonra müdahale edilmez ise ölüm kaçınılmazdır.

3-Büyük Patron Yılanı :Heralde yılan familyasının en tehlikeli üyesi bu yılan diyebiliriz. Büyük Patron Yılanı rakiplerine göre daha çok zehir salgılamaktadır ve bir ısırığında 130 kişiyi öldürebilir.Bu zehir kurbanının felç kalmasına sebep olabilir ve kurbanını savunmasız hale getirerek daha kolay öldürebilir. Aynı zamanda zehrini 5 metre ötedeki kişiye ulaştırabilir ve öldürebilir.

4-Gila Canavarı : Kertenkele familyasının en tehlikeli yaşayanları arasında yer almaktadır ve zehri en tehlikeli olanlar arasındadır.Gila kertenkelesi sıcak iklimlerde yaşan bir canlıdır.Boyu 47 cm olan bu hayvanın salgıladığı zehir sayesinde avını felç eder ve nefessiz olarak ölmesine sebep olur.Küçük yapıda olan bu hayvan Renkleri pembe, sarıdır. Bununla birlikte üzerinde siyah lekeler bulunmaktadır. Çitfleşme için sıcak ayları tercih ederler.
5-Nil Timsahı : Tuzlu su timsahlarından sonra en tehlikeli sürüngenleri arasında nil timsahı bulunmaktadır.5-6 metre uzunluğunda olan bu sürüngen 500 kilo ağırlığında olmaktadır.Çene kasları çok kuvvetli olan nil timsahının dişleri oldukça keskindir .Genelde kara gezen bu sürüngen vücut ısısını dengelemek için suya ihtiyaç duyar ve sürekli suya girer.

Önceki İçerikBireysel Emeklilik Sistemi Nedir
Sonraki İçerikFacebook Messenger’dan Yazı Rengi Nasıl Değiştirilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz