Domain Nasıl Satın Alınır

0
886

Domain (Alan Adı) Nedir
Domain (alan adı) internet üzerinden belirlediğimiz kelimelerin ve rakamların ücretli yada ücretsiz olarak tescil edildiği isimler olarak anlatabiliriz. Ziyaret ettiğimiz internet sitelerin marka olmasında en büyük rolü oynayan kelimeler olarak da anlatabiliriz. Sitemizde yada diğer sitelerde olduğu gibi www.enkisa.com olarak giriş yaptığınız domain adıdır. Eğer bir isim belirlemiş yani domain almamış olsa internet siteleri sadece İP adresleri üzerinden açılabilirdi.
Eğer sizde bir internet sitesi açmak istiyorsanız yada iş yeriniz için bir site gerekiyorsa ilk olarak domain kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Domain isminizi belirlediyseniz güvenilir siteler üzerinden satın alma işlemin yaparak kayıt işlemini yaptırmalısınız. Piyasada birçok kayıt sitesi bulunmaktadır. Bu siteler aynı zamanda domain aldıktan sonra alanınız için yer teminde edebiliyor. Domain kaydınız yapmak için belirlediğiniz domainin sorgusunu yaptırınız. Sorgu için satın alma işlemi yapmış olacağınız sitenin üzerinden sorgulama yapabilir ve hızlı satın alma yapabilirsiniz.

Domain Satın Alma

Daha sonra ise satın alma işlemine geçebilirsiniz. Satın alma işlemini birkaç ödeme sistemi ile yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. En hızlı sistem ise kredi kartı ile ödeme sistemidir.

Satın alacak olduğunu domain uzantısına göre fiyat farklılığı göstermektedir. Görselde görülen isim ise xyz uzantılı bir domaindir. Fiyat olarak ise ucuzdur ve çok popüler bir uzantı değildir. Genel olarak ise satın alınan ve kullanılan domain uzantıları Com ve Net olan uzantılardır.
Domain Satın Alma işlemlerini tamamladıktan sonra ise yönlendirme işlemlerini yapabilir ve kurmak istediğiniz sisteme göre kullanmaya başlayabilirsiniz. Farklı bir host kiralama yaptıysanız NS ayarlarınızı yaparak yönlendirme yapabilirsiniz.

Önceki İçerikBir Ofiste Eksik Olmaması Gerekenler
Sonraki İçerikA101 Mağazalarının Sahibi Kimdir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz