Dmoz Nedir ? Nasıl Kayıt Olunur ?

2
1259

dmoz

Dmoz (Directory Mozilla) olarak da bilinen Open Directory Project (ODP) ya da Türkçesiyle Açık Dizin Projesi, internetteki web sitelerinin konularına göre ve gönüllü editörlerce incelenerek yayınlandığı bir web dizinidir. Birçok arama motoru ODP’deki siteleri direkt olarak izler ve özgür bir lisansla yayınlanan ODP verilerini kullanılır. Oldukça güvenilir bir alt yapısı vardır. Yasa dışı, problemli ve kalitesiz sitelerin listelenmesine izin verilmez. Projenin sahibi Netscape’tir. İsminde Mozilla geçmesine rağmen, projenin Mozilla Vakfı ve Mozilla projeleriyle bir ilişkisi yoktur.

Açık Dizin, insanlar tarafından sınıflandırılmış Web içeriğini barındıran en geniş kapsamlı veritabanıdır. İnternet kullanıcılarından oluşan editör kadrosu, Web’deki kaynakların keşfini sağlayan kollektif beyni oluşturur. Açık Dizin, Web’in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallarının dizin hizmetlerini güçlendirmektedir. Bunlara Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit ve daha yüzlercesi dahildir.

Dmoz dizinine site eklemek deveye hendek atlatmak kadar zordur. Siteyi bağımsız editörler yönetsede aslında kategori editörleri denilen kişilerin o kategori ile ilgili mutlaka bir sitesi vardır ve sizin siteniz bir rakip site olduğundan asla eklenmezsiniz. Google arama moturunda üst sıralara çıkmak için olmazsa olmaz dizin olarak görülür ancak uzaktan yakından bir alakası yoktur bu sadece Dmoz projesini popüler hale getirmek için uydurulan bir yalandan ibarettir. Özellikle türkçe bölümünün editörleri sitenizi asla eklemeyeceklerdir. Bu nedenle vakit kaybetmemeniz önemle tavsiye edilmektedir.

wikipedia
Dmoz’a Adres Kayıt Etmek

Kendi sitesinde de bulunan açıklamalarla sizleri nasıl kayıt olacağınızı anlatıyor. Sitenize uygun kategoriye girip adres öner’e tıklayıp adresinizi ve bilgilerinizi doldurup göndereceksiniz. Önemli bir nokta sitenizin içeriğine uygun kategoriye sitenizi eklemelisiniz. Dmoz sitenizin onaylanması hemen olmayabilir. Hemen eklenecek diye bir beklentiye girmeyin.

Sitenin adres kayıt etme ile ilgili açıklamalarını http://www.dmoz.org/World/T%C3%BCrk%C3%A7e/add.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikFireworks Kısayolları
Sonraki İçerikHazır CSS Buton Tasarımları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz