Disk Dosya Birleştirme Araçları

0
1554

disk_birlestirme_araclari
Sabit diskinizi ilk günki performansınıza kavuşturmak ve oluşan hataları düzeltmek için birçok firmanın ürettiği Dosya Birleştirme Araçları mevcuttur.Bu araçlar sayesinde disk analizi yapmak ortaya çıkan sonuçları hataları düzeltmek için bu gibi programlar kullanılmaktadır.Bu uygulama aslında bilgisayarınızdada mevcuttur ama sadece bu işlemi yapan programlar olduğu için bilgisayardaki uygulamadan daha çok tercih edilmektedir.

1-Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag programı hddnizi bölümlerini birleştirip daha hızlı bir bilgisayara sahip olmanızı sağlar.Tamamen ücretsiz olması ile parçalar halindeki verileri bir araya toplayıp birleştiriyor.Bu sayede işlemciniz verilere ulaşmak istediğinde daha az güç harçıyor ve sisteminiz daha çok rahatlıyor.
Ayrica Harddiskleride Fat26, Fat32 ve Ntfs birimlerini destekler.

auslogics-disk-defrag
2-Smart Defrag
Smart Defrag programı harddisk birlestirme işlemlerini yapan ve ücretsiz bir disk birleştirme programıdır.Bilgisayar zamanla program ekle kaldır gibi durumlarda yavaşlamalar başlar ve performansında ağırlaşmalar olur.Bu gibi durumlarda Smart Defrag programı gerçekten bu sorunlarınıza çözüm olabilir.Smart Defrag programı sayesinde bilgisayarınızın performansınız arttırabilir ve ileride çıkabilecek hatalar için önlem alabilirsiniz.

smart-defrag-disk-birlestirme
3-DiskChart
DiskChart programı harddisklerinizdeki verilerin ne kadar yer kapladığını grafiksel olarak gösteren güzel bir programdır.Bu grafik saysinde yüklü olan yazılımlar programları detaylı olarak görebilirsiniz.Tabi dosya boyutlarınız ve diskin yüzde kaçını kapladığınıda görebilirsiniz.

diskchart

4-Parted Magic
Parted Magic programı en önemli donanımlardan birisi olan harddisklerin bölme işlemlerini yapabileceğiniz çok kullanışlı bir programdır.Sabit disklerinizi C-D-E gibi isimlerle bölümleyip işletim sistemi kurduysanız yeniden disklere yeni bölümler açabilir ve bilgileriniz kaybolmadan işlemleriniz yapabilirsiniz.

parted-magic

Önceki İçerikBilgisayarımın Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim
Sonraki İçerikDropbox ile Bilgisayarınızın Ekran Görüntüsünü Kaydetme ve Paylaşma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz