Chevrolet Arıza Lambaları ve Anlamları

0
2720

Chevrolet Arıza Lambaları ve Anlamları
Teknolojik malzemelerde sürekli olarak gelişmeleri ile hata durumunda sinyal verme şekilleri ve göstergeleri değişmektedir. Bu nedenle araçlarda değişen gösterge konsolunda arabalar arasında yerleri değişmekte ama arızaları aynıdır. Bu yazıda Chevrolet arıza lambaları ve anlamları hakkında sizi bilgilendirmeye çalışacağız.

– Bütün arabalarda standart olan arıza lambalarından olan emniyet kemeri uyarısı, airbag hatası ve açık kapı lambasında seyahat halinde mutlaka dikkat edilmesi gereken durumlardandır. Bu uyarılar özellikle can güvenliğini arttırmak için bize yapılan uyarılardır. Airbag arıza lambasında araçı kullanırken dikkat edilmesi gerekir kaza esnasında airbaglerin açılmama ihtimaline karşılık çok dikkat olunması gerekmekte ve en kısa sürede servise götürülmesi gerekmektedir.
– Araç fren mekanizmalarında oluşan sorunlarda aracı aşırı hızlarda kullanılmaması ve ani frenlerde kaçınılması gerekmektedir. Arıza lambası olarak kırmızı ABS şeklinde size uyarılarda bulunmaktadır. Araçlarda bulunan elektronik denge sistemi hatlarında araç figürü ve arkasında bulunan iki tane “S” harfi simgesi ise araçların denge sisteminde hataların bulunduğu ve kullanım sırasında dikkatli olunması gerekmektedir.

– Yağ ile simgeler çaydanlık şekline benzeyen simgelerde ise aracın yağ basıncının düşük olduğunu ve ya motorda bulunan yağ seviyesinin düşük olduğunu gösterir ve yağ kontrollerinin mutlaka yapılması gerekmektedir. Şarj sistemi yani akü ile ilgili arızalarda akü simgesinin kırmızı yanması şeklinde karşımıza çıkmaktadır.Çıkan bu arızalarda akünün şarj etmediği ve akünün boş olduğu ile ilgili iki uyarı vermektedir. Araç içerisinde boş yere elektrik tüketimi yapılmaması gerekmektedir.
– Araç yakıt deposu simgesinin yanması durumunda aracın yakıtının az olduğu ve takviye yapılması gerekmektedir. Araçlarda bulunan yedek depoda bulunan yakıt miktarına bağlı olarak gidebileceğiniz mesafe değişmektedir. Aracınızda hız sınırlayıcı var ise limit aşımlarında sizin yavaşlamanız gerektiği için uyarıda bulunmakta bu bir arıza değil sadece sizi uyarmak içindir.
– Kullandığımız araçlarda sadece uzun yola çıkacağımız zaman değil belirli periyotlar da mutlaka bakımlarını yaptırmamız gerekmektedir. Arabalar sadece bizim can güvenliği sağlamamakta ve trafikte bulunan diğer insanların can güvenliğini de tehlike oluşturmaktadır. Bu yüzden kötü sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Önceki İçerikDelirme Belirtileri Nelerdir
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J3, J5, J7 Arama Bekletme Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz