Cep Telefonu Suya Düşerse Neler Yapılmalıdır?



0
1464

Yüksek miktarlar ödeyip sahip olduğunuz akıllı telefonlarınızı korumak için kılıf ve bazı koruyucular kullanıyorsunuz. Fakat yaz aylarında olduğumuz şu dönemlerde telefonumuzu daha fazla kullanıyoruz. Tüm aktivitelerimizi fotograflamak ve her anınızı ölümsüzleştirmek için telefonunuzu kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta telefonunuzun zarar görmemesi için suyla temas etmesini engellemeniz. Telefonunuz suyu düştüğünde yapmanız gereken ilk şey telefonunuzu kapatmanız ve parçalar halinde telefonunuzu ayırmanız. İçinde bulunan hafıza kartı, sım kartı ya da batarya gibi parçalarının hasar görüp görmediğini kontrol ediniz. Bu sırada telefonunuzda ıslak olan bir yer varsa bir bez yardımıyla kurulayabilirsiniz ve havayla temas etmesi için telefon parçalarınızı havadar bir yerde bulundurmalısınız.

Telefon üzerindeki şarj ve kulaklık girişlerinde bulunan suları ağız yardımıyla vakumlayın.
Bu işlemi kart yuvaları için de tekrarlayın. Isı yardımı ile çalışan aletlerin telefonu kurutmak için kullanılması doğru olmayacaktır. Yani saç kurutma makinesi kullanmak yerine içi pirinç dolu bir kabın içine telefonunuzu koyun ve iki gün bekleyin. Telefonunuz iki gün geçmesine rağmen hala nemli ise, bu nemi alması için telefonunuzu tekrar pirinç dolu bir kabın içinde bir gün daha bekletin. Telefonunuzu çıkardıktan sonra yumuşak ve pamuklu bez yardımı ile temizleyin. Telefonunuzun parçalarını yerleştirin ve telefonu açmayı deneyin. Burada önemli olan diğer bir konu ise erken müdahaledir. Yani telefonunuzun suya düştüğü süreden sonra ne kadar çabuk kurutma işlemine başlarsanız o kadar daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Tüm bu işlemlerden sonra şanlı iseniz ve hızlı davranmışsanız telefonunuz yeniden çalışacaktır. Telefonunuzun şarjının %100 dolu olması için telefonu açmadan şarjını doldurun. Bu pratik işlem telefonunuzun gördüğü hasarı azaltmış olacaktır. Tabi bu işlemlerden sonra telefonunuz çalışmaya da bilir , bunun için garanti vermek yanlış olur. Siz yine telefonunuz için gerekli kılıfları ve koruyucu özellikte telefon için tasarlanmış malzemeleri kullanın. Hasarınızı bu şekilde de aza indirmiş olacaksınız. Ve tedbirli davranın deniz kenarında telefonunuzu dikkatli kullanın, denize girerken cepleriniz kontrol edin. Hayatımızın her anında yanınızda bulunan telefonlarınızı koruyun, uzun süre hasarsız kullanın. 









Önceki İçerikİşte Benim Stilim All Star ne zaman başlıyor?
Sonraki İçerikGüneş Paneli Nedir?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz