BMW İ8 Nasıl Şarj Edilir?

0
4607

Söz konusu elektrikli araçlar olduğu zaman insanların akıllarına öncelikli olarak gelen şeylerin başında şarj edilmesi geliyor. Çünkü nasıl ki benzinle çalışan araçların uzun süreler boyunca sorunsuzca gitmesi için deposunda yakıtının olması gerekiyorsa aynı şekilde bu tarz araçların da doğru bir şekilde aracın şarj edilmesi önemlidir. Aksi durumda kısa bir süre içerisinde araç yavaşlayacak, bir süre sonrasında duracaktır. Normalde durumlarda zaten elektrikli araçların kendileri ile alakalı pek çok konu insanların akıllarında soru işaretlerinin oluşmasına neden olmakta. Buna bir de şarj eklendiği zaman birçok kişi böylesi araçların nasıl şarj edileceğini tam olarak bilemeyebiliyorlar. Ancak BMW İ8 araçların şarj sorunu kesinlikle yok.

Araç tarafından sunulan esnek birçok farklı destek hizmetine sahip olan BMW İ8, buna ek bir şekilde oldukça kapsamlı bir 360 derece elektrikli servis paketi de kullanıcılarının beğenisine sunuluyor. Kişiler evlerinde bu araçlarını şarj etmek istedikleri zaman Wallbox ya da şarj kablosunun yanı sıra BMW Green Energy yöntemi kullanılabilmektedir. Böylece hem sürdürülebilir hem de hızlı bir şekilde rahatlıkla aracın şarj işlemine başlanabilecektir. Evde yapılan şarjın sonrasında eğer ki yol esnasında aracın enerjisinde bitme durumu ortaya çıktığı zaman yol üstünde bulunan ChargeNow kartı kullanılabilir. Sayıları her geçen gün artmaya başlayan ev – dışı şarj istasyonları sayesinde artık araç sahipleri yol üzerinde bu noktalara geldikleri zaman herhangi bir sorun yaşamadan araçlarını şarj etmeye başlayabilecekler.

En yakın şarj istasyonunu bulmak ise oldukça kolay. BMW İ8 ile tam olarak bağlantılı i ConnectedDrive navigasyon sistemi kullanıldığı zaman araca en yakın olan şarj istasyonu oldukça kolay bir şekilde bulunabiliyor. Aracını evde şarj etmek isteyen kişiler, standart olarak satılan şarj kablosu ile birlikte yaklaşık iki saatte yakın bir süre aracını %80 şarj edebilecektir. BMW’nun araç sahiplerine sunmış olduğu Wallbox Puro ya da Pure evlere monte edilebiliyor. Böylece araç istenildiği zaman evde kısa bir zaman içerisinde şarj edilebiliyor olacak. Bu sistemin istenilen yere kurulabilmesi için öncelikli olarak yetkililerin gerekli incelemeleri yapması gerekmekte.

Her şey kuruluma uygunsa kısa sürede teknik ekip gelerek bu istasyonu kuruyor. BMW İ8 için hazırlanan yeşil enerji hizmetinde ise araç sahipleri doğal enerji kaynaklarını kullanarak araçları için enerji üretimlerini kendi evlerinde kolaylıkla yapabiliyorlar. Çevre dostu bir araç kullanmak isteyen ancak bu aracın hızlı ve kolayca nasıl şarj edilebileceği gibi soru işaretlerini düşünen insanların akıllarındaki bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına gerekli olan her şey BMW İ8 bünyesindeki çalışmalar içerisinde yer alıyor. Araç sahipleri de yalnızca araçlarına şark kablolarını takıp enerji kaynağı üzerinden araçlarını şarj ediyor. Tam olarak şarj edilen araç da uzun süreli bir şekilde trafikte yer alıyor.

Önceki İçerikBMW İ8 Nasıl Çalışır – BMW İ8 Çalışma Prensibi
Sonraki İçerikFoursquare’de Rota Nasıl Oluşturulur?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz