BMW İ8 Nasıl Çalışır – BMW İ8 Çalışma Prensibi

0
5011

Araçlarda yaşanan gelişmeler ile artık geçmiş dönemlerden beri süregelen klasik tarzdaki çalışma prensiplerine sahip olan araçların yerini yavaştan da olsa yenileri alıyor. BMW İ8 de bunlardan bir tanesi. Elektrikli araçlar kategorisi içerisinde yer alan BMW İ8, birçok farklı özelliği bünyesinde barındırması ile de insanların hakkında en fazla araştırma yaptığı araçlardan bir tanesi olma özelliğine sahip. Marka ilk önce üretmiş olduğu İ3 ile birlikte istemiş olduğu olumlu geri dönüşleri almasının sonrasında İ8 serisini hazırladı. Konsept bir araç olarak hazırlanan İ8, çevreci olmasının yanı sıra modern tasarımı motorunun güçlü olması nedeni ile de kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı.

Spor bir görüntüye sahip olan BMW İ8 de ayrıca çelik kasa kullanılmış. 1.5 litrelik 3 silindirli olan motoruna ek benzinli olan motoru sayesinde 213 beygir güç üretilebilirken elektrikli olan motoru ile de 131 beygir güç üretilebiliyor. Bunun sonucunda da araca sahip olan kişiler toplamda 362 beygirlik bir performansa sahip oluyorlar. BMW İ8, 100 km hıza 4.5 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca aracın çıkabileceği olan maksimum hız ise 250 km/saat. Yalnızca elektrikli motorun kullanılması durumunda 120 km/saat hıza ulaşılabilirken elektrikli kullanım ile de 35 km/saat’e ulaşabilmekte. Pek çok kişi aracın çalışması esnasında çok ciddi bir sesin oluşup oluşmadığını düşünüyor. Lakin elektrikli motorun seçilmesi sonrasında insanlar herhangi bir rahatsız edici ses ile karşılaşılmadan belirli süre boyunca insanların eşsiz bir sürüş keyfini yaşamalarını sağlıyor.

Bu araç kullanılırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler bulunuyor. BMW İ8 elektrikli araç kullanılırken söz konusu olan 250 km/saat’lik maksimum hız oranı yalnızca akülerin tam olarak dolu olması esnasında geçerli olacak. Dolayısıyla elektrik enerjisinde düşüşlerin olmaya başlaması sonrasında çekiş gücü azalmaya başlayacaktır. İçten yanmalı olan motor, arka aksın hareket etmesini sağlarken elektrik enerjisi de aynı anda ön tekerleklerin çalışmasını sağlıyor. Birbiri ile koordine olacak şekilde çalışmaya başlayan motorlar ise pek çok farklı avantajı da beraberinde getiriyor.

Virajlarda dinamizm sağlayan, düz gidişlerde ise enerji verimliliğini ön plana çıkartan çalışma prensibinin yanı sıra BMW İ8 araçlarda da yer alan xDrive ile 4 tekerlekteki çekiş sisteminden farklı şekilde kilit kullanılmıyor, standart tarzda bir diferansiyel kullanılıyor. Yapılacak olan elektronik müdahalelerde ise o an bulunan sürüş koşullarına bağlı olarak tüm tekerleklerden bağımsız şekilde frenleme yapılabiliyor. Güven veren bir sürüş sağlayan araç hız sınırının olmadığı yollarda sakin bir şekilde sürüşe imkan tanırken virajlı yollarda ise tam anlamıyla bir keyif otomobili olduğunu ispatlıyor. İlerleyen dönemlerde aracın iyileştirilmesi adına gerekli olan her türlü detay da şimdilerde incelenmeye devam ediyor. Gerekli olan noktalara dikkat edilmesi durumunda araç sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Önceki İçerikBraga Fenerbahçe Capsleri – Fenerbahçe UEFA Caps Görselleri
Sonraki İçerikBMW İ8 Nasıl Şarj Edilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz