BMW Arıza Lambaları Anlamları

0
6658

BMW Arıza Lambaları Anlamları
Günümüzde gelişen teknoloji ile arabalarımızda yansımakta ve araçlarda güvenlik düzeyleri artmaktadır. Güvenlik önlemleri kaza anında sürücü ve yolcu hayatını korumak amacıyla artan güvenlik özellikleri belirli periyotlarda bakımları yaptırılması gerekmektedir. Bakımı yapılmayan araçları kullanımda dikkatli olunması gerekmektedir. Aşağıda arıza lambalarının hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
– Arıza lambalarının yanmasında bilgilendirme amaçlı olarak iki farklı renk kullanılmakta. Risk seviyesine göre önemli çok dikkat edilmesi gerekenler için kırmızı renkte gösterilmektedir.
– Akü lambasının yanmasında iki farklı renkte gösterilmektedir. Sarı renk yanması durumunda akü seviyesinin düşük olduğunu göstermektedir. Eğer yanan renk kırmızı ise dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü alternatör de arıza olduğuna işarettir. Bu durumda akü boştur ve gereksiz elektrik harcaması yapılmaması gerekmektedir.
– Hava yastığı işaretinin yanması durumunda arıza göz ardı edilmemelidir. Çünkü kaza esnasında sizi tehlikelerden koruyabilecek özelliklerden bir tanesidir. İkaz lambası yanması durumunda mutlaka kontrol edilme ve koltuk kullanılmamalıdır.

– Emniyet kemeri takılmaması durumunda yanan ikaz lambasında kemerin mutlaka takılması gerektiğinin işaretidir. Araç kontrol ve fren sistemleri hatasına baktığımızda aşırı hızlara çıkmamamız gerekmekte ve ani fren yapılmaması gerekmektedir ABS sistemine dikkat edilmelidir.
– Şanzıman arıza lambasında iki farklı renkte yanmaktadır. Sarı yanması durumunda araçta düşük ivmelenme vardır ve ileri viteslerinden sadece bir kaçı çalışır geri vites çalışmayabilir. Kırmızı yanması durumunda ise acil durum sistemi devreye girer motorda düşük ivmelenme meydana gelir ve araç dikkatli olarak kullanılmadır.
– Sarı renkli motor lambası yanması durumunda aracı motora zarar vermeden düşük hızlarda kullanılması gerekmektedir.
– Lastik ikaz lambası sarı renkli ise lastik durum göstergesinde arıza var ve kırmızı yanması durumunda ise de lastiğin patlak olduğunu göstermektedir.

– Motor yağ lambası kırmızı renklidir ve motoru durdurmak istediğimizde mutlaka dikkatli olunması gerekmektedir.
– Araç servis lambalarında üç farklı renk bulunmaktadır. Turuncu renkli yanması durumunda araç için normal durumları gösterilmektedir. Sarı renk araç servise götürülmesi gerekir. Kırmızı renkli olması durumunda ise araç servis zamanını geçtiğine işaret etmektedir.
– Kullandığımız araçlarda arıza lambaları yanması durumunda göz ardı edilmemeli. Araçlarımızı periyodik olarak bakımlarını yaptırılması gerekir.

Önceki İçerikİş Bankası Müşteri Temsilcisine Kısa Yoldan Bağlanma
Sonraki İçerikFox TV Whatsapp İhbar Hattı Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz