Bilgisayara Hamachi Nasıl Kurulur?

0
2377

Hamachi, hiç bir ayar gerektirmeden sanal ağ’lar (Virtual Private Network – VPN) oluşturmanızı sağlayacak ufak bir uygulamadır. Başka bir deyişle, Hamachi arkadaşlarınızla sadece Ağ (Network) üzerinden çalışan oyunları oynamanıza, iTunes ve Windows Dosya Paylaşımı gibi hizmetlerden dosya paylaşımınıza, Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanmanıza ve benzer işlevlerdeki diğer uygulamaları aynı normal bir ağ ortamındaymış gibi davranarak çalıştırmanıza izin veren programdır.

 

Bilgisayara Hamachi Nasıl Kurulur?

1- Uygulamaya sahip olmak için Hamachi linkine tıklayarak programı bilgisayarımıza indiriyoruz.

2- İndirdiğimiz setup dosyasını çalıştırarak kurulumu son aşamasına kadar devam ettiriyoruz. Kurulum esnasında çıkan bir ekranda ise bize Hamachi’nin hangi versiyonunu kurmak istediğimiz soruluyor. Basic ve Premium versiyonlar arasındaki temel fark Basic versiyonunda en fazla 16 olabilen kişi limitinin 256′ya yükseltilmesi ve şifresiz aktarıma izin vererek performansı arttırmaktadır. Ancak Basic hepinize yeter.

3- Kurulum işlemi bittikten sonra programı çalıştırınız.

hamachi[1]

4- Hamachi programı açıldığında sol altta bulunan butona basıyoruz.

5- Butona bastığınızda program size bir ip adresi veriyor resimdeki 5.12.74.198 gibi bir adres

6- Bu ağ adresini arkadaşınıza söyleyerek arkadaşınızla ortak bir ağ kurmuş oluyorsunuz.

7- Siz kurmayıp arkadaşız ağ kurmuş ise yapmanız gerek sağdaki üçgen şeklindeki butona basıp bir ağa katıl demek ve arkadaşınızın size verdiği bilgileri girmek.

Önceki İçerikBimcell İnternet Ayarı Yapmak
Sonraki İçerikPasaportta Galaxy Note 3 Kayıt Ettirmek
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz