Bayram Tatillerinde Postane Açık Mı?

0
169

Bayram Tatillerinde Postane Açık Mı?
Bayramlarda postanenin açık olup olmamasıyla ilgili kafalarda birçok soru işareti bulunmakta. Bayram zamanı yaklaştığında postanede işleri olan insanların arasında bu tartışma oldukça ön plana çıkıyor. “Ptt bayramda açık mı?” sorusunun cevabını arıyorsanız doğru yerde olduğunuzdan emin olabilirsiniz.
Ülkemizde yıllardır milli bayramların dışında dini bayramlar da kutlanmaktadır. Bu bayramların kutlanması, arefe günlerini de beraberinde getiriyor. Birçok vatandaş ise arefe günü ptt açık mı diye merak etmekte. Arefe günlerinde postaneler açıktır. Fakat bu günlerde postanelerin çalışma süreleri yarım gündür. Öğlene kadar hizmet veren postaneler, saat 12.30 itibari ile hizmetlerine son vermektedir. Saat 12.30’a geldikten sonra tüm postane çalışanları resmi olarak tatile girmektedir.

Dini bayramlarda ise postaneler resmi tatil uygulaması altında hizmet vermediği gibi, bayram tatilinin bitmesiyle beraber postaneler hizmetlerine kaldığı yerden devam etmektedir. Dini bayramların uzunluğuna göre hizmetlerine ara veren postaneler, arefe günleri haricinde ramazan bayramlarında 3 gün, kurban bayramlarında ise 4 gün hizmet dışı kalmaktadır. Kurban ve ramazan bayramlarında postanenin yanı sıra hiçbir resmi kurumu açık bulma ihtimaliniz yoktur. Postaneler ile birlikte sağlık ocakları, bankalar ve diğer resmi kurumlar da resmi tatile girmektedirler.
Milli bayramlarda ise resmi tatil süresi dini bayramlara oranla daha kısadır. Milli bayramlar 1 gün sürdüğü için resmi tatillerin süresi de 1 gündür. Postaneler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmak üzere yılda 4 kez milli bayramlar nedeniyle kapalı olmaktadır. Tıpkı dini bayramlarda olduğu gibi bu günlerde diğer resmi kurumlar da kapalıdır. Bayramlar haricinde olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece bu kurumlar hizmetlerine devam etmektedir.

“Ptt bayramda açık mı?” sorusuna cevap arayan vatandaşların sorularının cevapları bu şekildedir. Arefe günlerinde yarım gün, bayramlarda ise hiç hizmet vermeyen postaneler, bu günler dışında daima açıktır. Bizim sizlere tavsiyemiz ise postanede olan işlerinizi bu günlere bırakmadan önceden halletmenizdir. İşlerinizi önceden halletmeniz, resmi tatillerle karşı karşıya kalmanızı engelleyecektir.

Önceki İçerikAraç Motor Vergisi Nasıl Belirlenir?
Sonraki İçerikObeziteye Neden Olan 5 Yapay Kimyasal
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz